Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Fenomenen in Europa


 
Zestien clubs zijn er nog over in de Champions League. Wie uiteindelijk deze prestigieuze prijs in de wacht sleept zal voor een groot gedeelte afhangen van de spitsen, zij zijn tenslotte verantwoordelijk meer doelpunten te maken dan hun tegenstander.
 
VO zet de beste 10 spitsen op een rij. Daarbij valt het op dat voor klassespitsen als Tevez, Totti, Crespo, Henry en Eto’o geen plaats in onze selectie is weggelegd. Des te meer realiseer je je de bijzondere kwaliteiten van de beste 10 doelpuntenmakers.
 
Nummer 10: Ronaldinho – FC Barcelona
Ondanks de nodige kritiek op zijn presteren de laatste jaren is het nog altijd één van ’s werelds meest creatieve spelers. Geen tegenstander van Barcelona die het in het hoofd haalt Ronaldinho niet serieus te nemen.
 
Nummer 9: Wayne Rooney – Manchester United
Deze Engels beste spits is nog altijd niet de ongenaakbare goalgetter, en zal dat ook nooit worden. Op bepaalde momenten in de wedstrijd is zijn kwaliteit echter dodelijk. Dat maakt het een zeer gevreesde spits. Een slapende vulkaan die op elk willekeurig moment kan uitbarsten.
 
Nummer 8: Fernando Torres – Liverpool
Ondanks de matige prestaties van zijn club is Torres een constante factor voorin bij Liverpool. Deskundigen vinden zelfs dat hij het seizoen voor coach Benitez heeft gered. Of hij Benitez ook in de Champions League nog kan redden zal volgende week blijken.
 
Nummer 7: Emmanuel Adebayor – Arsenal
Dé verrassing van het seizoen. Niemand die het bij de Londense club nog over Thierry Henry heeft. Wellicht dat zelfs de aanwezigheid van Henry Adebayor in zijn ontwikkeling heeft tegengehouden. Dat hij dit Champions League seizoen nog niet heeft gescoord wekt twijfels op bij supporters en analisten. Wellicht dat hij deze volgende week de mond kan snoeren.
 
Nummer 6: Lionel Messi – Barcelona
Eindelijk dan toch een opvolger van Diego Maradona. Zijn kwaliteiten zijn buitengewoon en ook aan zijn scorend vermogen mankeert dit seizoen bijzonder weinig. Samen met Henry en Eto’o is hij in staat Barcelona de Champions League te bezorgen.
 
Nummer 5: Zlatan Ibrahimovic – Internazionale
Momenteel is de Zweed, samen met Christiano Ronaldo topscorer van de Champions League. De voormalig Ajaxied heeft zichzelf bijzonder goed ontwikkeld de laatste jaren. Hij vormt voor Inter de sleutel tot succes in Europa.
 
Nummer 4: Didier Drogba – Chelsea
De Londenaren zijn, terecht, blij met de terugkomst van Drogba uit Afrika, waar hij heeft geacteerd in de Africa Cup. Zijn kracht, snelheid en vaardigheid zijn zijn grootste wapens. De vraag is echter of hij bij Chelsea kan samenspelen met Nicolas Anelka.
 
Nummer 3: Ruud van Nistelrooij – Real Madrid
De kwaliteiten van deze superspits staan niet ter discussie. Heeft Ferguson Ruud niet te vroeg afgeschreven? Wanneer de Mancunians de Champions League aan hun neus voorbij zien gaan zal de Schotse oefenmeester nog vaak aan deze doepluntenmachine terugdenken. Met 31 goals dit seizoen heeft Madrid momenteel de beste papieren om de Champions League te winnen. Eerst zal dan nog wel met AS Roma moeten worden afgerekend na de 2-1 nederlaag in Rome. Aan Van Nistelrooij de belangrijke taak Madrid te behoeden voor uitschakeling.
 
Nummer 2: Christiano Ronaldo – Manchester United
Zonder twijfel de best ontwikkelde spits van de laatste jaren. Woorden schieten tekort om deze man te beschrijven. Met Ronaldo op het veld lijkt United onverslaanbaar. Zijn doelpuntenrecord is hiervan het bewijs.
 
Nummer 1: Kaka – AC Milan
De hoop van Milan om voor de tweede keer op rij de Champions League te winnen is geheel afhankelijk van de vorm van Kaka. Zijn kwaliteiten hebben laten zien dat hij in een moment de wedstrijd geheel kan omgooien. Onverslaanbaar aan de bal en heeft de klasse vanuit elke mogelijke positie te scoren. Wat houdt Kaka af van de derde Champions League finale in vier jaar? Een fenomeen.


 

Print dit nieuws
Geplaatst op dinsdag 26 februari 2008
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services