Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Een ouderwetse Robben


 
Real Madrid verloor dinsdag dan wel van AS Roma, ik heb met veel plezier naar de wedstrijd gekeken. Niet zozeer vanwege het, overigens schitterende, doelpunt van Raul. Zijn 60e Champions League goal alweer. Over indrukwekkende statistieken gesproken. Ook niet vanwege twee doelpunten aan Romeinse kant. Dat zal met persoonlijke voorkeur te maken hebben.
 
Maar wel vanwege Arjen Robben. Zelden heb ik hem de laatste jaren zo aanvallend en stabiel zien spelen als in deze wedstrijd. Hij was in z’n element. Passeerde zijn tegenstanders en was ronduit fantastisch in één-tegen-één situaties. Kortom, een ouderwets goede Robben. Zijn laatste optreden dat mij bij is gebleven dateert alweer van een viertal jaren geleden. 19 juni 2004. Daar hoef ik u als kenner hoogstwaarschijnlijk niets over te vertellen.
 
Voor de niet-kenners dan. Nederland speelde zijn tweede groepsduel op het EK tegen Tsjechie. Na een kleine 20 minuten stond Nederland op een comfortabele 2-0 voorsprong. Bouma en Van Nistelrooij scoorden. Robben was in die wedstrijd de absolute uitblinker. Hij passeerde zijn tegenstander, dribbelde en maakte fantastische acties. Het was een genot. Zelden heeft Nederland een betere links-buiten gekend. Echter, de wedstrijd verliep dramatisch voor Oranje. Koller, Baros en Smicer scoorden voor Tsjechie en Nederland verloor uiteindelijk de wedstrijd. Als oorzaak van het verlies doen verschillende scenarios de ronde. Zo zou de wissel van Robben ten grondslag liggen aan het plotseling verbleken van het Nederlands Elftal. Dick Advocaat vond het nodig om Robben te sparen. Voor welke wedstrijd weten we nog steeds niet, want verder dan de halve finale kwamen we niet.
 
Wat we toen zeker wisten is dat Robben een uitstekend wapen is om harde en creatieve verdedigers te misleiden. Lang hebben we niet van dit wapen kunnen profiteren. Tot ik gisteren weer een ouderwetse Robben zag. Hopelijk blijft hij heel en dan kunnen we van de zomer in Oostenrijk en Zwitserland nog veel plezier aan hem beleven.

Door Mark Goedhart

 

Print dit nieuws
Geplaatst op donderdag 21 februari 2008
Onder: DuoBlog

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services