Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Kijk Willem, zo moet het


 
Jawel, Johan Cruyff heeft zich, ik citeer: “bereid verklaard om het voetbaltechnische beleid van de Amsterdamse club vorm te geven”. Hij gaat dus terug naar Ajax. Hoewel, de meeste beslissingen zullen vanuit Barcelona worden genomen waar Cruijff woont en rustig nageniet van zijn dagen als succesvol voetballer.
 
Tijdens de ledenraad gisteren, die door Cruijff werd bijgewoond, werden een aantal belangrijk beslissingen genomen die Ajax er de komende jaren weer bovenop moet helpen. Zo is het volgende overeengekomen:
 
- De Directie van AFC Ajax NV is verantwoordelijk voor het beleid en de uitvoering daarvan.
- Deze Directie staat onder leiding van een algemeen directeur die tevens het boegbeeld van de club wordt.
- De Raad van Commissarissen opereert op afstand en vervult een controlerende en adviserende functie.
- De Ledenraad vervult uitsluitend nog de rol van aandeelhouder en blijft binnen de vereniging bevoegd tot aanstellen en ontslag van de bestuurders van de vereniging.
 
Voor het lopende voetbalseizoen zullen er dus de nodige slagen moeten worden gemaakt. Het huidige bestuur stapt op, en de ‘Verlosser’ gaat zich actief bemoeien met het technische beleid van de club. Of dat resulteert in betere prestaties is maar zeer de vraag. Cruijff zal zich ongetwijfeld zodanig laten indekken dat hij, onder welke omstandigheden dan ook, geen verantwoordelijkheid draagt voor de prestaties van het eerste en doorstroming van het tweede elftal.
 
Natuurlijk is het wel een goede zaak dat hét boegbeeld van het Nederlandse voetbal is teruggehaald naar Ajax. Wie anders dan Van Basten en Cruijff zijn in staat, door met hun kennis uit het verleden, Ajax te reorganiseren en te laten presteren. En het is in Cruijff te prijzen dat hij zijn verantwoordelijkheid pakt en positie gebruikt om Ajax te herstructureren.

In Rotterdam en Den Haag zullen ze met gemengde gevoelens kijken naar de ontwikkelingen bij Ajax. Daar zien we wekelijks clubiconen in de media afgeven op het bestuur, de prestaties en de technische staf. Helaas voor deze clubs blijft het bij deze mensen altijd bij woorden en resulteert het nooit in daden.  

Door Mark Goedhart

 

Print dit nieuws
Geplaatst op woensdag 20 februari 2008
Onder: Columns

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services