Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Nederland is Europees Kampioen


 
Dit jaar, in het weekend van 10 tot 12 mei 2008, doe ik voor de tweede keer mee met de roparun. De roparun is een nonstop-estafetteloop van Parijs naar Rotterdam, over een afstand van 530 kilometer, met als doel geld in te zamelen voor patiƫnten met kanker.

Acht lopers rennen die afstand in minder dan 48 uur, non-stop, dag en nacht. Zij worden ondersteund door een team van fietsers, chauffeurs, navigators, masseurs en cateraars. Ik doe dit jaar weer mee als chauffeur/navigator.

Afgelopen zondag hebben we met twee (sub) teams getraind in de omgeving van Nijmegen. Tijdens de training kwam de herinnering aan vorig jaar weer een beetje boven. Vooral de laatste dag van de roparun, eerste pinksterdag, was voor mij een grote belevenis. Je gaat door dorpen met feestvierende mensen. De moeheid slaat om in adrenaline, met als klap op de vuurpijl de aankomst met het hele team op de Coolsingel in Rotterdam. Duizenden mensen die je toe juichen als dank voor de prestatie, dat zorgt voor een onbeschrijfelijk gevoel.

Dit gevoel, maar dan nog veel sterker, hebben de spelers en staf van het Nederlands Elftal straks ook op zondag 29 juni 2008. Nederland is Europees Kampioen. Kolkende tribune, oranje straten, feestende mensen, gevoel van euforie, voorpagina nieuws etc. Wat wij als supporters alleen niet moet vergeten dat wij ons sinds 1988 hebben gekwalificeerd voor een EK eindronde en daarbij altijd de kwart danwel de halve finale hebben gehaald.  Dat is ook iets om trots op te zijn.

Door Jasper Dekker


 

Print dit nieuws
Geplaatst op woensdag 20 februari 2008
Onder: Columns

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services