Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Eindelijk, vanavond echt voetbal


 
Op de Nederlandse velden is, zo laat ik mij wekelijks wijsmaken, is de nivellering een feit. Topclubs verliezen van middenmoters en hekkensluiters winnen van subtoppers. Kortom, de meest open competitie ter wereld. Ondanks dat staat het buiten kijf dat ook dit jaar één van de topclubs met de kampioensschaal naar huis gaat. Dus wat nou nivellering.
 
Ook in Engeland is er sprake van een soortgelijke trend. Daar verliest Liverpool in de FA Cup van Barnsley. Hoe kan het verkeren. Dit heeft niets met kwaliteiten te maken, of met verkeerd aankoopbeleid, maar puur en alleen met een gebrek aan motivatie en zelfvertrouwen. Er valt de laagvliegers niets te verwijten, de topclubs des te meer.
 
Vanavond is het dan eindelijk zoveer. Niveauvoetbal! De Champions League gaat verder waar ze vorig jaar zijn geeindigd. Ploegen die stuk voor stuk beschikken over bijzonder grote talenten en uitstekende kwaliteiten nemen het tegen elkaar op. Zo zit ik klaar voor AS Roma tegen Real Madrid. En wat te denken van Liverpool (dat van het weekend dus nog ongenadig op de sodemieter heeft gekregen) tegen Internazionale.

Bij veel topploegen speelt nog altijd een aanzienlijk aantal Nederlanders. Dat stemt mij vrolijk. Zo kunnen spelers als Van Nistelrooij, Sneijder, Kuyt en Van der Sar eindelijk weer op niveau worden beoordeeld. En dan weten we precies wat we komende zomer van deze mannen kunnen verwachten. Of niet natuurlijk. Ik hoop dat Van Basten kijkt. Want de kans dat de nivellering toeslaat bij andere deelnemers van het EK lijkt me zeer gering. Het is een typisch Nederlands ziektebeeld. We stellen ons aan.

Door Mark Goedhart

 

Print dit nieuws
Geplaatst op dinsdag 19 februari 2008
Onder: DuoBlog

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services