Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Mil maal Maldini in Milaan


 
Francesco Totti van Roma, Ryan Giggs van Manchester United en Alesandro Del Piero van Juventus: clubspelers pur sang. Spelers die hun lot aan dat van de club hebben verbonden. Vandaag de dag is dat een zeldzaam goed. Broodvoetballers voeren de boventoon in de hedendaagse voetballerij. Overal hoor je spelers hoog opgeven van de cultuur en de historie van de club waar ze onder contract staan. Als ze links of rechts echter een euro of dollar meer kunnen verdienen, weten ze niet hoe snel ze hun biezen moeten pakken.
 
Nee, dan de clubspelers. Voor jaren blijven ze de club trouw en maken hoogte- en dieptepunten mee. Exponent van dit type speler is ongetwijfeld Paolo Maldini. De verdediger van AC Milan begon zijn carrière bij deze club. Dit seizoen is alweer het 25e (!) seizoen dat hij de rood-zwarte kleuren verdedigt. Afgelopen weekend speelde hij zelfs de 1000e wedstrijd in het shirt van Milan. Dit zijn cijfers om van te duizelen. Ik zou zo snel geen andere speler uit het hedendaagse voetbal kunnen noemen die zijn club zó lang trouw blijft.
 
Aanstaande zomer zet Maldini echt een punt achter zijn loopbaan, tenminste, dat meldde hij eind vorig jaar, vlak nadat Maldini met Milan de Wereldbeker veroverde.
De prijzenkast van Maldini is imposant; zeven keer de Italiaanse titel, vijf keer
de Europa Cup I/Champions League, en drie keer de Wereldbeker. Daarnaast droeg hij ook nog eens 126 keer het blauwe tenue van de Italiaanse nationale ploeg.
 
Maldini is een simpele voetballer. Hij heeft niet de techniek van Bergkamp of het neusje voor de goal zoals Van Nistelrooy. Wat hij wel heeft is een ongelooflijke uitstraling, de wil om te winnen en het pure plezier in het spel. En ja, Maldini is verdediger, dus een echt gemene Italiaanse tackle is hem ook niet vreemd. Maar dat hoort bij Maldini.
 
Met het afscheid van Maldini deze zomer nemen we afscheid van één van de meest markante en trouwe spelers van de afgelopen twintig jaar. Een speler die ik zeker ga missen in het internationale voetbal.

Door Dirk Jan Kralt

 

Print dit nieuws
Geplaatst op maandag 18 februari 2008
Onder: DuoBlog

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services