Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Egyptische Farao's koningen van Afrika


 
Egypte speelde gisteren in de finale van de Afrikacup tegen Kameroen en wist deze wedstrijd met 1-0 te winnen. Egypte won de titel voor de zesde maal. Toch vreemd, want hoeveel weten wij nu helemaal van het Egyptische voetbal? Kameroen en Ivoorkust  zijn bekende ploegen. Ivoorkust kennen we natuurlijk nog van het WK twee jaar geleden. Zij werden in de halve finale echter met grote cijfers afgeschminkt door Egypte. Ook Kameroen kon in de finale niet voor een verrassing zorgen. Maar ik ken slechts enkele Egyptische spelers, zoals Mido (die niet mee deed), Ghaly en Ekramy.
 
Toch was Egypte het eerste voetballende land van Afrika en tevens het eerste Afrikaanse land dat op een WK vertegenwoordigd was. Enig respect voor de zesde titel van dit is dan ook zeker op z'n plaats.
 
Het was dit jaar voor de eerste keer dat ik iets van de Afrikacup heb bekeken. Ik moet zeggen dat het niveau me niet tegenviel. Ok, ik heb dan wel niet alles gezien, maar toch.
Iets anders dat me opviel was de sfeer op de tribune. 90 minuten lang werd er gezongen en muziek gemaakt op allerlei instrumenten. Toch wel een geweldig evenement. Over twee jaar wordt deze happening door Angola georganiseerd. Ik ben er klaar voor...

Door Dirk Jan Kralt

 

Print dit nieuws
Geplaatst op dinsdag 12 februari 2008
Onder: DuoBlog

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services