Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Toekomst Oranje rooskleurig


 
Dit is een uitspraak die ik enkele weken geleden nog niet gedaan zou durven hebben. Maar er zijn sindsdien enkele dingen veranderd. In de eerste plaats, de wedstrijd van eergisteren tegen Kroatiƫ. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik een 0-3 overwinning niet verwacht had. Dat had alles te maken met het overtuigende spel van de Kroaten tegen Engeland, in de kwalificatie voor het EK. Tegen Oranje konden ze dit goede spel niet spelen en dat kwam doordat Oranje voor het eerst in maanden weer eens goed speelde. Het EK is echter nog ver weg en we kennen allemaal het spreekwoord over de eerste zwaluw. Die maakt nog geen zomer, en zeker niet in februari.
 
Nee, als ik het over de toekomst van Oranje heb, denk ik meer aan de lange termijn. Afgelopen woensdag kreeg Jonathan de Guzman de papieren om een Nederlands paspoort aan te kunnen vragen. Hij is ook van plan dit te doen. Dit betekent dat we er in Nederland een goede, talentvolle speler bij krijgen. De Guzman is nog geen 21 jaar oud en dat betekent dat hij ook nog in aanmerking komt voor selectie voor Jong Oranje en het Olympisch Elftal. Het lijkt me geen verkeerde speler om mee te nemen naar Peking.
 
Jong Oranje heeft tijdens de afgelopen twee edities van het EK de cup omhoog mogen houden. Het talent in Nederland is dus aanwezig. Met De Guzman erbij, denk ik dat het team alleen maar sterker wordt en, indien hij opgenomen wordt in de selectie van De Haan, het Olympisch Elftal een gooi kan doen naar goud op de Spelen.
Het zou me zelfs niet verbazen als De Guzman nog mee gaat naar het EK in Oostenrijk en Zwitserland.

Door Dirk Jan Kralt


 

Print dit nieuws
Geplaatst op vrijdag 08 februari 2008
Onder: DuoBlog

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services