Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Passeren Kuijt begrijpelijk


 
Dat Marco van Basten Dirk Kuijt heeft gepasseerd in de aanloop naar de oefeninterland tegen Kroatie is meer dan begrijpelijk. Hij presteert onder de maat bij zijn club Liverpool. Met 3 goals uit 21 wedstrijden is hij geen optie in de voorhoede van Oranje.
 
In de Engelse krant The Sun lucht hij zijn hart. Hij is bijzonder teleurgesteld in de beslissing van Van Basten. Zoals al eerder gememoreerd denken te veel spelers in het verleden. Ook Kuijt. Het feit dat hij sinds zijn debuut maar 3 interlands heeft gemist is geenszins reden hem onvoorwaardelijk te selecteren voor Oranje. Het Nederlands elftal kent een turbulente selectieprocedure. Daar zijn spelers die ondermaats presteren het slachtoffer van.

Met status win je geen wedstrijden. Helemaal niet als je ook nog niet hebt bewezen in mindere wedstrijden het verschil te kunnen maken. Met 6 goals in 34 interlands is Kuijt allerminst een stabiele, scorende factor in het Nederlands elftal. Hij zou zich dat meer moeten realiseren en niet teleurgesteld zijn in het selectiebeleid van Van Basten maar in zijn eigen prestaties.
 
Met Van Nistelrooij (die zich overigens heeft afgemeld), Huntelaar, Vennegoor of Hesselink zijn er genoeg goede alternatieven voor Kuijt, die gezien zijn resultaten serieus moet vrezen voor het EK. En er is er maar één die het tij kan keren, en dat is Kuijt zelf.   


 

Print dit nieuws
Geplaatst op dinsdag 05 februari 2008
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services