Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Super Tuesday


 
Heel de wereld heeft maanden naar deze dag uitgekeken. In de VS worden in meer dan 20 staten voorverkiezingen gehouden. Blijkt John McCain in staat zijn kandidatuur veilig te stellen of moet hij zijn voorsprong cadeau doen aan Romney? Ook bij de Democraten is het spannend. Hillary of Obama. Vannacht weten we meer.
 
De politiek als metafoor voor de sport. Dat glijdt er altijd wel in. Politici die meer beloven dan ze uiteindelijk doen bijvoorbeeld. Bij het Nederlands Elftal zit het er vol mee. Spelers die wekelijks bij hun club bewijzen van grote waarde te zijn laten het schaamteloos afweten in bij het nationale team. Ik pleit dan ook voor een prestatiecontract bij de KNVB.
 
De interlandwedstrijden moeten onderdeel worden van het clubcontract. Voorbeeld: Bij je club verdien je eur 250.000 per jaar. Eén tiende daarvan wordt door de KNVB betaald. Verzuim je tijdens een interland, of presteer je ondermaats zul je dat aan het eind van de maand op je salarisstrook merken. Spelers laten maar wat graag verstek zijn om in het clubbelang te kunnen pieken. Zo hebben Van Nistelrooij, Seedorf, Robben en Engelaar zich, al dan niet terecht, afgemeld voor de interland van morgen tegen Kroatie.
 
Een KNVB arts moet vaststellen of de blessure ernstig genoeg is de interlandwedstrijden te laten schieten. Zo niet, dien je je alsnog bij de KNVB te melden voor deelname aan de interland. Er zijn diverse belangen bij het spelen van een succesvolle interland. Je plaats op de FIFA ranglijst bijvoorbeeld, die weer meeweegt bij de loting voor een eindtoernooi. Commerciele belangen van de KNVB, tv zenders en reclame inkomsten spelen een rol. De duizenden supporters die op de wedstrijden afkomen en voor dat geld een mooie wedstrijd mogen verwachten.
 
Vandaag is het Super Tuesday, de dag waarop blijkt welke spelers ondanks hun clubverplichtingen zich toch verplicht voelen morgen tegen Kroatie aan te treden. Vandaag komt voetbal op een tweede plaats en focus ik mij volledig op de komende voorverkiezingen. Daarna kan ik dan rustig genieten van de oefeninterland tegen Kroatie. Op Super Wednesday.

Door Mark Goedhart


 

Print dit nieuws
Geplaatst op dinsdag 05 februari 2008
Onder: DuoBlog

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services