Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Geen trainerswissel in de Kuip


 
Feyenoord denkt dat Gertjan Verbeek een goede opvolger voor Van Marwijk is, mocht deze bondscoach worden. Om verschillende redenen heb ik daar geen goed gevoel bij.
 
Ten eerste vraag ik me af of Verbeek wel de trainer is die Feyenoord nodig heeft. Zeker, hij lijkt me een no-nonsense trainer, die niet veel moet hebben van eindeloos gebabbel. Wat betreft lijkt het credo ‘geen woorden maar daden’ hem op het lijf geschreven. Ook heeft hij bij Heerenveen goed gepresteerd en zou hij weleens toe kunnen zijn aan een stap hoger.
 
De grote vraag is echter of het legioen hem accepteert als trainer. Van Marwijk is bij het overgrote deel van het Feyenoordpubliek populair. Hij is de trainer die Feyenoord de laatste hoofdprijs bezorgde, de UEFA cup. Bovendien, en dat is misschien nog wel belangrijker, heeft Van Marwijk Feyenoord na enkele slechte seizoenen weer op de weg terug gebracht. Dat komt uiteraard ook door de spelers die de Stadionclub begin dit seizoen heeft aangetrokken, maar waarom zijn deze spelers gekomen? Juist, één van de belangrijkste redenen was juist het binnenhalen van Van Marwijk als trainer. Feyenoord zal zich nog meer moeten versterken en ik denk dat er meer spelers geïnteresseerd zijn in Feyenoord als Bert er trainer is.
 
Daarom lijkt het me niet wenselijk om na één seizoen al weer een andere trainer te halen. Dat heeft niks met Verbeek te maken, maar is vooral gericht op de continuïteit binnen de club. Links en rechts hoor ik mensen zeggen dat een trainer slechts een passant is, die maar voor korte tijd bij een club werkt. Ik denk echter dat een dienstverband van één jaar te kort is. Feyenoord zal, wil het zich blijvend verbeteren, een paar jaar een trainer als Van Marwijk moeten hebben. Feyenoord is momenteel al veel verder dan vorig jaar. De verbetering is zichtbaar, maar nog niet structureel. Een trainer heeft nu eenmaal tijd nodig om een elftal beter te laten voetballen. Daarom is het niet verstandig om na dit seizoen wéér een andere trainer aan te trekken.
 
Natuurlijk gun ik Bert van Marwijk het bondscoachschap, en ik ben ervan overtuigd dat hij het in die functie ook heel goed zou doen. Maar wat mij betreft maakt Foppe de Haan een stap omhoog en wordt bondscoach. Laat Bert nog maar een paar jaar op Zuid blijven!

Door Dirk Jan Kralt

 

Print dit nieuws
Geplaatst op maandag 04 februari 2008
Onder: DuoBlog

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services