Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Ajax - Feyenoord


 
VO Wedstrijd van de Week

Feyenoord mag alleen nog maar hopen op de titel na de kansloze nederlaag in de klassieker, waarin Ajax nog betrekkelijk mild was voor de Rotterdammers (3-0).
 
Het begint voor Feyenoord ernstige vormen aan te nemen. De Rotterdammers moeten in de tweede helft de schade zien te repareren die ze door een slap begin onnodig hebben opgelopen. Ook tegen het spectaculair gestarte Ajax lag in de eerste helft de nederlaag van Feyenoord besloten.
 
Al na vijftien seconden was er de eerste waarschuwing aan het Rotterdamse adres. Na een slippertje van Kevin Hofland, die de hele wedstrijd slecht presteerde, nam Klaas-Jan Huntelaar het Feyenoord-doel onder vuur. Een knappe reactie van Henk Timmer voorkwam een dramatische start voor de Rotterdammers.
 
Het bleek uitstel van executie. John Heitinga brak na acht minuten de ban voor de Amsterdammers, die in de eerste 45 minuten verzuimden de wedstrijd voortijdig te beslissen. Met name Luis Suárez mocht zich dat aanrekenen. Na ruim een half uur schoot hij voor een vrij doel hoog over.
 
Ondanks een voorzichtig herstel van Feyenoord verdubbelde Ajax op slag van rust de marge. Tim de Cler, die ondanks een voetblessure aan de aftrap stond, verdedigde onzorgvuldig uit. Gabri profiteerde en leverde een voorzet af die door Huntelaar keihard werd binnen gekopt.
 
De tweede Amsterdamse treffer nam de spanning weg uit de klassieker. Feyenoord was niet bij machte de achterstand te verkleinen. Sterker nog, het was aan Ajax te danken dat de nederlaag geen grotere vormen aannam. Onder anderen Kenneth Perez en Kennedy Bakircioglu kozen voor de verkeerde oplossingen, waar Timmer knap redde bij inzetten van Huntelaar en Thomas Vermaelen.
 
In blessuretijd kreeg Huntelaar waar hij de hele wedstrijd op aasde. Op aangeven van de Zweed Lindgren, die zijn eerste wedstrijd voor Ajax meteen in de basis begon, schoof de spits met een volley de bal mooi achter Timmer.
 
Door de overwinning neemt Ajax de tweede plaats over van SC Heerenveen.. De Amsterdammers hebben een achterstand op van acht punten op PSV. Feyenoord staat op de 4e plaats, met 41 punten. Twee minder dan Heerenveen.

Scoreverloop:
‘8 Heitinga (schot)
’45 Huntelaar (assist Gabri)
’90 Huntelaar (assist Lindgren)
 
Geel: Lindgren (A), Luque (A), Hofland (F), Landzaat (F) en Slory (F)

 

Print dit nieuws
Geplaatst op zondag 03 februari 2008
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services