Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Nederland vs Finland: 2-1


 
Na twee snelle Oranje-treffers van Klaas-Jan Huntelaar leek tegen Finland een grote uitslag in de maak. Uiteindelijk mocht het Nederlands Elftal echter blij zijn dat de gasten niet alsnog een gelijkspel uit het vuur sleepten: 2-1. Het elftal van bondscoach Bert van Marwijk heeft door de zege nu zes punten uit twee wedstrijden. Afgelopen vrijdag werd San Marino met 5-0 verslagen.Oranje kende de ideale start in Rotterdam. In de zevende minuut legde Wesley Sneijder een voorzet op het hoofd van Huntelaar: 1-0. Nauwelijks tien minuten later leek het duel al beslist. Mark van Bommel werd in het zestienmetergebied onderuit gehaald. De toegekende strafschop werd door Huntelaar benut.

De tweede goal van Huntelaar betekende zijn vijfde voltreffer in twee interlands. Tegen San Marino scoorde The 'Hunter' drie keer. In 38 interlands trof de Achterhoeker nu al twintig keer doel. Na de aansluitingstreffer van Miakel Forsell was Oranje een periode van twintig minuten helemaal de kluts kwijt. Finland kreeg drie geweldige mogelijkheden om gelijk te maken. Maarten Stekelenburg hield met knappe reddingen twee keer het Mika Väyrynen en Forsell van scoren af.

Na de rust gaf Oranje geen kansen meer weg, maar kwam het zelf ook niet meer aan scoren toe. Ook een invalbeurt van Jari Litmanen bleef uit. De 39-jarige oud-Ajacied bleef het hele duel op de bank.

Op 8 oktober wacht de vice-wereldkampioen de volgende wedstrijd in de strijd om een ticket voor het EK in Oekraïne en Polen in 2012. De formatie van Van Marwijk speelt dan uit tegen Moldavië. Vier dagen later is Zweden in de Amsterdam ArenA de tegenstander (Telesport)


 

Print dit nieuws
Geplaatst op dinsdag 07 september 2010
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services