Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Ajax naar Champions League


 
Ajax heeft zich gekwalificeerd voor de hoofdfase van de Champions League. De Amsterdammers wonnen in de Arena met 2-1 van Dinamo Kiev en dit was na de 1-1 in Oekraïne genoeg om het kampioenenbal te bereiken, zo meldt Nu.nl.

De bezoekers, in twaalf van de laatste dertien edities van de Champions League aanwezig, wisten vooraf dat ze moesten scoren in Amsterdam om door te gaan en kwamen furieus uit de startblokken. Eerste kopte Oleg Goesev volledig vrijstaand over het doel van doelman Stekelenburg.Nog geen tien minuten later wist hij na een dekkingsfout van Urby Emanuelson de Ajax-doelman wederom niet te passeren. De beste kans tot enkele minuten voor het rustsignaal was echter voor Andri Yarmolenko. De aanvaller kreeg de bal op een presenteerblaadje van Goesev, maar schoot op Stekelenburg.

Ajax stelde hier in de eerste helft hoegenaamd niets tegenover. Pas na 25 minuten kon de eerste mogelijkheid genoteerd worden. Luis Suarez liep zich vrij aan de linkerkant en haalde van twintig meter uit. Zijn schot ging rakelings langs het doel van de 17-jarige keeper Maxim Koval.

Net toen de fans in de uitverkochte Arena rekening hielden met de brilstand in de rust sloeg de Uruguayaan toe. Een vrije trap van Jan Vertonghen kwam via de kluts voor de voeten van Suarez. De spits omspeelde Koval en wist de bal uit een moeilijke hoek in het doel te schieten: 1-0.

Het duel werd in de tweede helft grimmiger getuige de vijf gele kaarten die scheidsrechter Alberto Undiano Mallenco trok in het tijdsbestek van vijftien minuten. Ajax controleerde het duel en bij Kiev verdwenen de krachten uit de benen.

De spanning bij de Amsterdammers nam echter met de minuten toe. Trainer Martin Jol wisselde vijftien minuten voor tijd Christian Eriksen voor Miralem Sulejmani. De Serviër stond nog geen twee minuten op het veld of hij gaf de beslissende pass op Mounir El Hamdaoui: 2-0.

Het werd toch nog spannend toen de bezoekers vijf minuten voor tijd een penalty kregen na een lichte overtreding van Jan Vertonghen. Sterspeler Andrei Sjevtsjenko verzilverde het buitenkansje waardoor het nog hectisch werd in de Arena. Jol bracht André Ooijer nog als extra verdediger in het veld voor El Hamdaoui, maar de kwalificatie kwam niet meer in gevaar.

Hierdoor zal Ajax donderdag voor de eerste keer sinds het seizoen 2005/2006 in de pot zitten als er wordt geloot voor de groepsfase van de Champions League. De Amsterdammers weten dat ze het eerste duel in ieder geval moeten volbrengen zonder Suarez en Vertonghen, die geschorst zijn.

 

Print dit nieuws
Geplaatst op woensdag 25 augustus 2010
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services