Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Bondscoach Korea dwangarbeider


 
Dat Kim Jong-Il voor niks terugdeinst wisten we al, maar dit verhaal gaat wel erg ver. De Noord-Koreaanse dictator heeft persoonlijk bevelen gegeven om de Noord-Koreaanse internationals na hun WK-afgang te laten folteren.Dat gebeurde nadat ze eerst zes uur publiekelijk te kakken waren gezet. Bondscoach Kim Jong-hun kreeg ontslag en werd verplicht bouwvakker te worden. De FIFA onderzoekt de zaak.

Mohammed bin Hammam, de voorzitter van de Aziatische Voetbalbond, werd door FIFA-baas Sepp Blatter als gezant naar Pyongyang afgevaardigd. "Van trainer Kim Jong-hun geen spoor en er zijn spelers gemarteld," zei hij bij terugkomst uit Noord-Korea. "We hebben de Noord-Koreaanse voetbalbond een brief geschreven om de zaak op te helderen," zegt Sepp Blatter. "Dat is onze eerste stap. Daarna zien we wel. Het is zeker geen gemakkelijk  onderzoek."

De terugkeer na het mislukte WK sprak al boekdelen. Zes uur lang moesten de spelers op een podium in Pyongyang de kritiek van 400 regeringsfunctionarissen aanhoren. Vervolgens moesten ze de fouten van de bondscoach opnoemen, waarna de coach tot dwangarbeid in de bouw werd veroordeeld. Achteraf gaf Kim Jong-Il ook het bevel de spelers te folteren voor hun wanprestatie.

Het is niet de eerste keer dat voetballers het zwaar moeten ontgelden na een WK. Na de bijna-stunt van 1966 in Engeland tegen het Portugal van Eusebio (toen de Noord-Koreanen 0-3 voorstonden na 25 minuten, nog met 5-3 verloren) zouden ook spelers gemarteld zijn.

 

Print dit nieuws
Geplaatst op dinsdag 17 augustus 2010
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services