Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

12.3 miljoen kijkers voor Oranje


 
Een recordaantal van 12,3 miljoen Nederlandse tv-kijkers heeft dinsdagavond het Nederlands elftal tegen Uruguay zien spelen. Hiermee gaat de halve finale van het WK Voetbal 2010 de boeken in als het meest bekeken televisieprogramma aller tijden. Dit maakte de NOS woensdag bekend.Sinds 1998 stond de halve finale van het WK uit 1998 bovenaan de ranglijst van meest bekeken tv-programma's ooit met 11,7 miljoen kijkers. Nederland verloor destijds in Marseille met strafschoppen tegen Brazilië. Dit beruchte duel staat nu op de tweede plaats. Op de derde en vierde plaats staan met beide 11,5 miljoen kijkers de halve finaleduels Portugal-Nederland (EK 2004) en Italië-Nederland (EK 2000). De kwartfinale Nederland-Brazilië van afgelopen vrijdag bezet nu de vijfde plek in de ranglijst met 11,2 miljoen kijkers.

Het recordaantal van 12,3 miljoen kijkers is gebaseerd op aanvullend onderzoek van Intomart GfK waarin ook het aantal kijkers is opgenomen dat buitenshuis, in de horeca of in de openlucht, een deel van de uitzending heeft gezien. Van de 12,3 miljoen Oranjefans zaten 10,6 miljoen kijkers thuis voor de buis (inclusief visite) en volgden 1,7 miljoen voetbalfans de uitzending elders.

Woensdagochtend maakte Stichting Kijkonderzoek (SKO) reeds bekend dat de wedstrijd gemiddeld 8,5 miljoen kijkers trok. Dit is echter het gemiddelde aantal kijkers dat volgens SKO thuis de gehele wedstrijd heeft gezien. Het aanvullende onderzoek telt ook de mensen mee die de wedstrijd slechts gedeeltelijk zagen.

Waarschijnlijk staat de wedstrijd Nederland-Uruguay maar kort bovenaan in de ranglijst en zijn er zondagavond nog meer tv-kijkers geïnteresseerd in de WK-finale die Nederland speelt tegen Spanje.

 

Print dit nieuws
Geplaatst op woensdag 07 juli 2010
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services