Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

WK finale: Nederland - Spanje


 
Spanje is zondag de tegenstander van het Nederlands elftal in de finale van het WK. De Zuid-Europeanen versloegen woensdagavond in de halve finale in Durban Duitsland met 1-0. Carles Puyol zorgde in het Moses Mabhida Stadium na 73 minuten spelen voor de enige treffer. De zege was verdiend. Voor Spanje is het de eerste WK-finale in de historie.Oranje zal een zware kluif hebben aan de regerend Europees kampioen, die tegen de Duitsers liet zien steeds beter in het toernooi te zijn gegroeid. Al in het eerste kwartier had Spanje een voorsprong kunnen nemen. Duitsland, dat tot dusverre volgens velen het beste voetbal van het toernooi had laten zien, had het vanaf de aftrap moeilijk met de formatie van bondscoach Vicente del Bosque.

David Villa, die dit toernooi al vijf keer scoorde, vond na zes minuten doelman Manuel Neuer op zijn weg. Kort daarop kopte Puyol in vrije positie over. Duitsland kwam in het eerste part niet verder dan een door doelman Iker Casillas gestopt schot van Piotr Trochowski.

Na de rust ontbrandde het duel pas echt. Spanje schakelde nog een tandje bij en Duitsland had daarop geen antwoord. Doordat de Spaanse schoten precisie misten, bleef 'Die Mannschaft' hopen.

Toni Kroos had na 68 minuten spelen een uitstekende mogelijkheid - de eerste echte kans voor Duitsland - om zijn land op voorsprong te zetten. Casillas kon echter pareren. Vijf minuten later sloeg Puyol toe namens Spanje. Hij reikte hoger dan wie dan ook en kopte vanaf een meter of tien steenhard binnen.

Duitsland had geen antwoord. Het zocht wel de aanval, maar de grootste kansen waren in de slotfase voor Spanje, die zo nu en dan heel fraaie combinaties op de mat legden.


 

Print dit nieuws
Geplaatst op woensdag 07 juli 2010
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services