Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Nederland naar finale WK


 
Het Nederlands elftal heeft zich voor het eerst in 32 jaar weten te plaatsen voor de finale van een WK. De ploeg van bondscoach Bert van Marwijk versloeg Uruguay in de halve eindstrijd van het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika met 3-2.Wesley Sneijder en Arjen Robben waren het uiteindelijk die Oranje in het Green Point Stadium in Kaapstad na de rust richting finale brachten. Giovanni van Bronckhorst had Nederland voor de onderbreking al op 1-0 gezet. Diego Forlan scoorde de gelijkmaker voor Uruguay.

De overwinning was wederom moeizaam, maar uiteindelijk verdiend. Vooral in de eerste veertig minuten had Nederland niets te duchten van de Zuid-Amerikanen. De voorsprong van Oranje, een heerlijk schot van aanvoerder Van Bronckhorst, was daarom ook terecht.Vlak voor de rust probeerde ook de Uruguayaanse vedette Diego Forlan het vanaf dertig meter. Zijn dwarrelschot werd verkeerd getaxeerd door Maarten Stekelenburg waardoor Uruguay verrassend op 1-1 kwam.

De onverwachte gelijkmaker werkte na de onderbreking verlammend voor de ploeg van Van Marwijk. Invaller Rafael van der Vaart, erin gekomen voor de aangeslagen Demy de Zeeuw, grossierde aanvankelijk in foute passes. Uruguay kreeg het betere van het spel, zonder overigens echt grote kansen te creƫren.

 

Uiteindelijk waren het Sneijder, geplaatst schot achter de kansloze keeper Fernando Muslera, en Robben, een goede kopgoal na een magnifieke voorzet van Dirk Kuijt, die het Nederlands elftal naar de finale in Johannesburg brachten.

De 2-3 van Maximiliano Pereira kwam voor Uruguay te laat waardoor Oranje de finale speelt tegen Spanje of Duitsland.


 

Print dit nieuws
Geplaatst op dinsdag 06 juli 2010
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services