Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

De voorbeschouwing (4)


 
Alweer de vierde voorbeschouwing, wie had dat gedacht. VO hoopt straks ook de vijfde voorbeschouwing voor u te kunnen schrijven (finale), maar eerst speelt Nederland in de halve finale tegen Uruguay. Deze wedstrijd wordt dinsdag 6 juli 2010 om 20.30 gespeeld in het Groenpuntstadion (Green Point Stadium) te Zuid- Afrika. Het stadion heeft een capaciteit van 68.000 zitplaatsen.Statistieken
Nederland staat voor de 4e keer in de halve finale van een WK (1974, 1978, 1998 en 2010). Uruguay staat voor de derde keer in de halve finale (1930, 1950 en 2010). In 1950 versloeg Uruguay Brazilië en legde beslag op een tweede wereldtitel. Een formele finale was die wedstrijd overigens niet, aangezien het WK van 1950 bestond uit twee groepsrondes.
Nederland en Uruguay hebben vier keer tegen elkaar gespeeld. Oranje won slechts éénmaal. Dat gebeurde op 15 juni in de groepsfase van het WK 1974 (2-0). Johny Rep scoorde tweemaal.

Van Bommel
VO hoopt in de vijfde voorbeschouwing te kunnen schrijven over Maarten Stekelenburg. Maarten Stekelenburg keept dit toernooi fantastisch en is hard op weg om een van de beste keepers ter wereld te worden. Hij staat in de serieuze belangstelling van Bayern München. De Ajax- en Oranje doelman moet na de zomer de 36-jarige Hans-Jörg Butt vervangen, meldt Der Kicker vandaag. Volgens het gerenommeerde Duitse tijdschrift heeft Bayern-coach Louis van Gaal nog meer keepers op het oog, maar is 'Steek' favoriet. Stekelenburg werd afgelopen week ook al in verband gebracht met Villarreal.In deze voorbeschouwing willen wij Mark van Bommel uitlichten. Na afloop van de wedstrijd tegen Brazilië had hij het gevoel een historische wedstrijd te hebben meegemaakt. "Hier wordt over vele jaren nog altijd over gepraat. Meestal verliezen we dit soort wedstrijden tegen Brazilië. Maar nu hebben we gewonnen, voor de eerste keer sinds 1974, geloof ik." Hij sprak van een heel moeilijke eerste helft. "We waren steeds overal net iets te laat. Kleine dingetjes ontbraken bij ons, maar Brazilië kwam daardoor wel in het eigen spel. Gelukkig konden we het tot de rust op 0-1 houden. Daarna kwamen wij, maar ook zij anders uit de kleedkamer. We hebben gevochten als Oranje-leeuwen. Ik ben er trots op dat ik in deze ploeg speel."

VO heeft voor u een compilatie opgezocht met de mooiste beelden van Mark van Bommel. 

Print dit nieuws
Geplaatst op maandag 05 juli 2010
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services