Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Paraguay door na penalties


 
Paraguay heeft de kwartfinale van het WK bereikt. De ploeg was in de strafschoppenserie met 5-3 te sterk voor Japan, na 120 minuten zonder treffers in Pretoria.

Paraguay behoort voor het eerst in de geschiedenis tot de beste acht voetballanden van de wereld.De Zuid-Amerikanen plaatsten zich moeizaam. Yuichi Komano, speler van Jubilo Iwata, miste als enige vanaf elf meter.

In de volgende ronde wacht Europees kampioen Spanje of Portugal voor Paraguay, dat voor de achtste keer meedoet aan het WK. In 2002, 1998 en 1986 haalde Paraguay ook de achtste finales, maar daarin werd steeds verloren.De eerste helft ging behoorlijk gelijk op. Lucas Barrios noteerde namens de Zuid-Amerikanen in de twintigste minuut de eerste kans. De aanvaller van Borussia Dortmund stuitte op doelman Eiji Kawashima. Ook Japan zorgde voor gevaar. Daisuke Matsui trapte de bal tegen de lat en net voor rust schoot Honda voorlangs.

Het niveau van de wedstrijd viel tegen, ook in de tweede helft. Beide ploegen kregen enkele scoringsmogelijkheden, maar strafschoppen waren onvermijdelijk. Alle aangewezen Paraguayanen, onder wie oud-NEC'er Edgar Barreto, schoten raak. De misser van Japanner Komano bleek daardoor fataal.

 

Print dit nieuws
Geplaatst op dinsdag 29 juni 2010
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services