Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Brazilie tegen Nederland


 
Het Nederlands elftal zal vrijdag in de kwartfinales van het WK in Zuid-Afrika aantreden tegen Brazilië. De ‘Goddelijke Kanaries’ versloegen in de achtste finales Chili met 3-0.


De vijfvoudig wereldkampioen had het in het Ellis Park Stadium in Johannesburg dertig minuten lang lastig met zijn kleine Zuid-Amerikaanse broer. Chili legde ook in deze wedstrijd fris en frivool voetbal op de mat. Zonder echt gevaarlijk te worden overigens.

Brazilië had echter ook moeite om een gat te vinden in de hechte defensie van de tegenstander. Het was daarom niet toevallig dat het eerste doelpunt uit een standaardsituatie kwam. Juan torende bij een corner hoog boven iedereen uit en liet keeper Claudio Bravo kansloos.

Drie minuten later leek de wedstrijd beslist. Chili was op zoek naar de gelijkmaker, maar leed duur balverlies op het middenveld.

De Brazilianen kwamen er razendsnel uit en zetten via spits Luis Fabiano de 2-0 op het scorebord.


In de tweede helft probeerde bondscoach Marcelo Bielsa het tij te keren door in zijn favoriete systeem, het 3-4-3 uit de gouden Ajaxperiode, te spelen.

Een kwartier na de thee konden zijn plannen definitief in de koelkast toen Robinho aan alle Braziliaanse onzekerheid een einde maakte: 3-0. Het betekende zijn zevende treffer in de laatste vijf ontmoetingen met Chili.


Ramires maakte bij deze stand nog een onnodige overtreding waardoor hij zijn tweede gele kaart van het toernooi kreeg. De middenvelder zal daardoor vrijdag het treffen met Nederland in Port Elizabeth aan zich voorbij moeten laten gaan. 

Print dit nieuws
Geplaatst op maandag 28 juni 2010
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services