Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Engeland eruit, Duitsland door


 
Gezien het krachtsverschil was de forse zege voor Duitsland terecht. Veel zal echter nagesproken worden over de situatie die zich kort voor rust voor deed bij de tussenstand van 2-1.

Frank Lampard schoot de gelijkmaker binnen, maar het arbitrale trio onder leiding van de Uruguayaanse scheidsrechter Jorge Larrionda zag niet dat de bal via de onderkant van de lat ruim achter de Duitse doellijn stuiterde.De woede zal zich in Engeland de komende dagen ongetwijfeld richten op FIFA-baas Sepp Blatter, die hardnekkig weigert televisiebeelden toe te staan als hulpmiddel bij scheidsrechterlijke beslissingen. Hoe oneerlijk ook, het niet toekennen van de treffer als allesbepalend voor deze wedstrijd te bestempelen, zou geen recht doen aan de prima partij die Duitsland in het Free State Stadium op de mat legde.

De formatie van bondscoach Joachim Löw was wat soepeler dan Engeland door de groepsfase gekomen. Het gevolg was dat de Duitsers met meer zelfvertrouwen aan het achtste finaleduel begonnen dan de Engelsen.

Dat deze wedstrijd het mooiste affiche van deze ronde was, maakten de beide ploegen vanaf de aftrap meer dan waar. Er ontspon zich een heerlijk duel, met een zeer hoog baltempo. De Duitsers waren in het eerste half uur de meerdere. Dat drukte Miroslav Klose na twintig minuten in de score uit. De spits glipte na een verre uittrap van doelman Manuel Neuer door de slapende Engelse verdediging en gleed de doorgestuiterde bal langs keeper David James.

Lukas Podolski verdubbelde de Duitse voorsprong twaalf minuten daarna, door na een uitstekende aanval onder James door te schieten. Engeland bracht vijf minuten later de spanning terug toen Matthew Upson dankzij mistasten van Neuer raak kon koppen. Kort daarop volgde de gelijkmaker van Lampard, maar het mocht niet zo zijn voor de Engelsen en de treffer werd niet toegekend.Na rust grepen eerste de Engelsen het initatief, maar dat werd al snel weer door Duitsland overgenomen. Bij 'Die Mannschaft' wist men elkaar veel eenvoudiger te vinden, zeker in de omschakeling werd Engeland zo nu en dan weggespeeld. Bayern-talent Thomas Müller velde met twee treffer het vonnis. Na 67 minuten produceerde hij de 3-1 en drie minuten later ook de vierde Duitse treffer.

 

Print dit nieuws
Geplaatst op zondag 27 juni 2010
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services