Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Uruguay verslaat Zuid Korea


 
Uruguay staat in de kwartfinale van het WK in Zuid Afrika. De Zuid-Amerikanen rekenden dankzij twee goals van Ajacied Luis Suarez af met Zuid-Korea:(2-1). De spits besliste het duel in Port Elizabeth tien minuten voor tijd met een fraaie treffer.

Suarez kreeg een na een corner terug ingebrachte bal voor zijn voeten, zocht naar zijn rechterbeen en schoot met een mooie krul via de paal raak. Het was de tweede keer dat het elftal van bondscoach Oscar Tabarez op voorsprong kwam. Al na acht minuten spelen was het eveneens Suarez die de score opende. Hij schoot de bal na een lepe voorzet van Diego Forlán uit een moeilijke hoek in het doel van de op het verkeerde been staanse doelman Sung-Ryong Jung.Zuid-Korea bracht de Uruguayaanse keeper Fernando Muslera in de eerste helft zelden in de problemen. Het enige echte gevaar ontstond uit een vrije trap van Chu-Young Park, die de paal trof. Uruguay trof het niet met het arbitrale trio. Suarez kon na krap een half uur spelen alleen op de keeper af, maar werd met een dubieus signaal teruggevlagd. Een handsbal van Sung-Yueng Ki in de eigen zestien werd kort voor rust door scheidsrechter Wolfgang Stark weggewuifd.

Na de thee kwam Zuid-Korea beter uit de verf. De druk op de niet altijd even sterke defensie werd verhoogd, wat resulteerde in een aantal aardige kansen. Chung-Yong Lee bracht de Aziaten met het het hoofd op gelijke hoogte na een afvallende bal uit een vrije trap. Uruguay was genoodzaakt om weer offensiever te gaan spelen. Een aantal grote kansen werd nog gemist, tot het moment dat Suarez het lot over Zuid-Korea definitief velde. Invaller Dong-Gook Lee miste kort voor tijd oog in oog met Muslera wat de laatste kans voor zijn team bleek.

In de kwartfinales neemt Uruguay het op tegen de Verenigde Staten of Ghana. Zij spelen later op zaterdag tegen elkaar.

 

Print dit nieuws
Geplaatst op zaterdag 26 juni 2010
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services