Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Ivoorkust wint van Noord Korea


 
Ivoorkust heeft de hoge verwachtingen opnieuw niet kunnen inlossen op het wereldkampioenschap voetbal.
De ploeg rondom vedette Didier Drogba, die wordt beschouwd als de sterkste van Afrika, werd net als vier jaar geleden in Duitsland al in de groepsfase uitgeschakeld. Daar kon ook de overwinning in de laatste wedstrijd op het zwakke Noord-Korea (3-0) niets meer aan veranderen.

Ivoorkust was vrijdag afhankelijk van het resultaat bij de andere wedstrijd in de 'groep des doods' tussen het al geplaatste Brazilië en Portugal.Alleen bij winst van de Brazilianen kwamen de achtste finales weer in beeld en dan had Ivoorkust bovendien flink moeten scoren tegen Noord-Korea. Het doelsaldo van de Portugezen was na de 7-0-zege op de arme Koreanen namelijk veel beter.

Hoewel de opdracht voor Ivoorkust nagenoeg onmogelijk leek, begonnen de 'Olifanten' toch stormachtig in Nelspruit. Nog binnen zestig seconden verscheen Abdelkader Keita al vrij voor de Noord-Koreaanse doelman Ri Myong-guk, maar die bracht knap redding met zijn voet.

Een treffer van Drogba werd na tien minuten terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Het Ivoriaanse doelpunt kon echter niet uitblijven. Yaya Touré slaagde er na een klein kwartier als eerste in om Ri te passeren, met een geplaatst schot vanaf de rand van het strafschopgebied: 1-0.

Een paar minuten later verdubbelde Romaric de score nadat een schot van Drogba - die de bal fraai had aangenomen - via de onderkant van de lat terug het veld in was gekomen: 2-0. Even daarvoor had Romaric zelf nog de paal geraakt.

Na de 2-0 stokte echter de scoringsdrift van Ivoorkust. De ploeg van bondscoach Sven-Göran Eriksson probeerde het nog wel, maar haalde bij lange na niet meer het niveau van de eerste twintig minuten. Pas in de slotfase liet Ivoorkust weer van zich spreken door een doelpunt van invaller Salomon Kalou.

Net als in 2006 strandde Ivoorkust daarmee al in de groepsfase. Een bittere teleurstelling voor Eriksson, die met spelers als Drogba, Yaya Touré, Kalou en Kolo Touré dacht ver te kunnen komen in Zuid-Afrika.

Ivoorkust moet echter toekijken hoe Ghana de eer van Afrika hoog houdt in de knock-outfase. Voor de voetballers van Noord-Korea wordt het afwachten hoe hun prestatie in Zuid-Afrika, drie nederlagen en twaalf doelpunten tegen, in eigen land wordt ontvangen.

 

Print dit nieuws
Geplaatst op vrijdag 25 juni 2010
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services