Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Brazilië en Portugal in evenwicht


 
Brazilië en Portugal hebben vrijdag niet de voetbalshow weggegeven waar de voetbalfans voor naar het Moses Mabhida Stadion in Durban waren gekomen. Het was ook niet nodig, want met de 0-0 kwalificeren beide ploegen zich in groep G voor de volgende ronde.Voorafgaand aan het duel wisten beide ploegen dat plaatsing voor de achtste finales ze bijna niet meer kon ontgaan. Als de Brazilianen met 1-0 zouden winnen, zou Ivoorkust met acht doelpunten verschil gehakt moeten maken van Noord-Korea om Portugal naar huis te sturen.

Geen tegendoelpunt krijgen leek de boodschap waarmee de bondscoaches hun manschappen het veld in hadden gestuurd. De openingsfase was statisch, met veel risicoloos voetbal op het middenveld.
Het betekende een bloedeloos einde van een tegenvallend duel. De ploegen zullen vrijdagavond in spanning afwachten wie de tegenstanders worden in de volgende ronde: Chili, Spanje of Zwitserland

Veel kansen waren er niet in het eerste part, overtredingen des te meer. Aan beide kanten werd flink uitgedeeld. In de 24ste minuut haalde scheidsrechter Benito Archundia zich de woede van de Portugezen op de hals door een opzichtige handsbal van de Braziliaanse verdediger Juan te bestraffen met een gele kaart. Daarmee belette hij de doorgang van Cristiano Ronaldo, die alleen op de keeper af kon lopen.

Nilmar, die de gepasseerde Robinho verving bij de ‘Goddelijke Kanaries’, kreeg na een half uur spelen een behoorlijke kans zijn land op voorsprong te schieten. Doelman Eduardo en de paal stonden de openingstreffer in de weg. Luis Fabiano was daar ook dicht bij maar had geen geluk.Net als zijn ploeggenoten had de Portugees Pepe in de eerste helft veel overtredingen nodig om zijn tegenstanders af te stoppen. Vlak voor rust ging hij flink over de schreef door hard in te gaan op het been van Luis Fabiano. Hij kwam met een gele kaart goed weg. Uiteindelijk deelde Archundia voor rust zeven keer de gele kaart uit.

De rust bleek beide ploegen goed te hebben gedaan; van een ordinaire schoppartij was na de onderbreking geen sprake meer. Na een uur voetballen kreeg Portugal, tegen de verhoudingen in, een enorme kans om de leiding te nemen. Ronaldo mocht ver komen over de rechterflank en zag via het been van een opponent de bal naar links rollen. Teamgenoot Raul Meireles kreeg het speeltuig voor zijn voeten, maar de koos de verkeerde en schoot in kansrijke positie jammerlijk naast.Het surplus aan kwaliteit binnen de lijnen betaalde zich geen moment uit. Sterspeler Ronaldo was duidelijk aanwezig, maar kon het verschil niet maken. Brazilië was de bovenliggende partij, maar het ontbrak de ploeg van coach Dunga aan gogme. In de wetenschap dat Portugal zich neerlegde bij het feit dat het zich met een gelijkspel als tweede in de groep kwalificeerde voor de volgende ronde, zette Brazilië in de slotfase niet aan.

 

Print dit nieuws
Geplaatst op vrijdag 25 juni 2010
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services