Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Na de wedstrijden


 

24 juni 2007, Dirk Jan Kralt

Heeft u ook net zo genoten van Jong Oranje als ik? Dat kan haast niet anders. Vond u ook dat Tien gedurende het toernooi op een prima manier verslag heeft gedaan van de wedstrijden? Waarschijnlijk wel. Ergerde u zich ook zo aan Frits Barend als ik? Ongetwijfeld.

Maar laten we bij het positieve beginnen. Dat Jong Oranje alweer de Europese titel voor zich opeist, is een unicum. Spelers als Drenthe, Donk, Vlaar, Babel en Rigters waren de opvallendste spelers.

Tien wist van het hele toernooi een prima impressie te geven, door overal bovenop te zitten. Op locatie was Jan Joost van Gangelen de verslaggever en interviewer. Mede dankzij de openheid rondom het team van Foppe de Haan, kon Van Gangelen goed verslag doen. Elke avond was er een gesprek met de coach, interviews met de spelers waren geen probleem, kortom, de kijker bleef van minuut tot minuut geïnformeerd over de gang van zaken rond, wat naar later zou blijken, het kampioensteam.

In de studio was de presentatie in handen van Humberto Tan, die al jaren een prima presentator is. Ik vond dat hij het programma ‘Na de wedstrijden’ heel goed aan elkaar praatte. Ook de aanwezigheid van Jan van Halst was een goede zet. De oud-voetballer is mijns inziens één van de beste analytici van Nederland, om de simpele reden dat hij duidelijk uitlegt wat hij bedoelt, zodat een leek (zoals ik) het ook begrijpt. Bovendien illustreert hij zijn beweringen met videobeelden, zodat zijn bedoelingen nog duidelijker worden.

De enige persoon aan wie ik me mateloos ergerde, was Frits Barend. Ik heb ook geen idee wat zijn functie eigenlijk was. Zat hij aan tafel als medepresentator, analyticus of als echo van Johan Cruijff? Het laatste was zeker het geval. Van enige objectiviteit was geen sprake. Ik heb Frits Barend het hele toernooi niet kunnen betrappen op een originele uitspraak die hij zelf had geproduceerd. Wel viel het mij op dat hij, behalve het nabrabbelen van Cruijff, regelmatig de gasten overschreeuwde, als één van hen antwoord op een vraag wilde geven.

Nu moet ik eerlijk zijn en toegeven dat ik hem geloof ik enkele keren heb horen zeggen dat Drenthe een goede speler was en ook Bruins kreeg in de laatste uitzending nog complimenten. Het kan de oplettende kijker en luisteraar echter niet zijn ontgaan dat Barend zich aan tafel manifesteerde als een, ruim over de houdbaarheidsdatum zijnde Ajax vertegenwoordiger, die zijn, meestal niet relevante, commentaar doorspekte met het ophemelen van Ajax en zo nu en dan een hatelijk Feyenoord grapje toevoegde. Natuurlijk neem ik als kijker zo’n schreeuwer niet serieus, maar het is wel uiterst onprettig, om zo’n man zijn verhaal te horen doen. Aangezien er op de rest van het programma niets aan te merken was, vond ik het ook weer zo wat om naar een andere zender te zappen, mede omdat Tien het meest uitgebreid verslag deed van het EK. Daarom een kleine oproep aan Tien: ga vooral zo door, maar probeer alsjeblieft van die Barend af te komen, dan wordt  ‘Na de wedstrijden’ helemaal top. 

Print dit nieuws
Geplaatst op zondag 24 juni 2007
Onder: Columns

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services