Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Japan verslaat Denemarken


 
Japan heeft donderdag voor de tweede keer in de historie de groepsfase van het WK overleefd. De Aziaten rekenden in een rechtstreeks duel af met Denemarken, concurrent voor de tweede plaats in groep E achter Nederland: 3-1.

De 'Blue Samurai' nemen het dinsdag in de achtste finale op tegen Paraguay. Azië is daardoor net als in 2002 met twee landen vertegenwoordigd bij de laatste zestien van het WK. Zuid-Korea eindigde in groep B als tweede achter Argentinië en treft in de achtste finale Uruguay.

De Koreanen bereikten als gastland in 2002 onder leiding van Guus Hiddink zelfs de halve finale, medeorganisator Japan strandde in de achtste finale tegen Turkije. Japan wist dat het tegen Denemarken aan een gelijkspel genoeg had om tweede te worden in de groep, maar vooral dankzij twee prachtige vrije trappen boekte de ploeg van bondscoach Takeshi Okada de tweede overwinning in Zuid-Afrika. Eerder won Japan met 1-0 van Kameroen door een treffer van Keisuke Honda. De oud-speler van VVV-Venlo bewees donderdag opnieuw zijn grote waarde voor de blauwe brigade van Okada.

Nog geen jaar geleden was Honda slechts een anonieme wisselspeler bij Japan, maar hij heeft zich in korte tijd opgewerkt tot de ster van de ploeg. Honda schoot in de zeventiende minuut een vrije trap vanaf zo'n 25 meter onberispelijk in de verre hoek (1-0).

Enkele minuten daarvoor had Jon Dahl Tomasson de kans laten liggen om Denemarken op voorsprong te brengen. De aanvaller van Feyenoord schoot de bal net voorlangs. In de dertigste minuut kreeg Japan opnieuw een vrije trap op een kansrijke positie. Iedereen verwachtte een schot van Honda, maar het werd Yasuhito Endo die de bal perfect in de hoek schoot: 2-0. Endo was kort na rust opnieuw gevaarlijk uit een vrije trap. Via de vingertoppen van Sörensen, die iets te ver voor zijn doel stond, ging de bal tegen de paal. Denemarken ging in de tweede helft tegen beter weten in nog wel op zoek naar doelpunten, maar de ploeg van Morten Olsen was slordig in de afwerking. Vooral Tomasson liet een aantal goede kansen liggen.

Tien minuten voor tijd pikte de aanvoerder van Denemarken toch nog zijn doelpunt mee, zij het met moeite. De Japanse doelman Eiji Kawashima keerde een strafschop van Tomasson, maar in de rebound was de Feyenoorder wel trefzeker (2-1).

Het laatste woord was echter voor Honda, die met een schitterende actie Shinji Okazaki in staat stelde de 3-1 te maken.

 

Print dit nieuws
Geplaatst op vrijdag 25 juni 2010
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services