Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Arrivederci Italia!


 
Italië dringt niet door tot de knock-outfase van het WK. De regerend wereldkampioen verloor met 3-2 van Slowakije en is daarmee laatste geworden in Groep F. Door de eerdere uitschakeling van Frankrijk is de gehele WK-finale van 2006 er al niet meer bij.

WK-debutant Slowakije gaat achter Paraguay als tweede in deze poule door naar de laatste zestien en is de waarschijnlijke tegenstander van het Nederlands elftal in de achtste finale, mits Oranje eerste wordt in Groep E.

Bij Italië schortte het vooral aan defensieve zekerheid. In de eerste helft werd fragiele laatste linie al een aantal keer op de proef gesteld door de aanvallend spelende Slowaken. Invalkeeper Federico Marchetti moest meerdere malen handelend optreden.

Danielle de Rossi hielp Slowakije even later een handje; na zijn domme balverlies belandde de bal voor de voeten van Juraj Kucka. Hij bereikte Robert Vittek, die niet nadacht en de bal bekeken in de linkerhoek schoot. Marcello Lippi reageerde in de rust door twee wisselspelers in brengen. Christian Maggio verving Domenico Criscito en Fabio Quagliarella nam de plek over van Gennaro Gattuso, die vandaag zijn laatste wedstrijd voor de 'Azzurri' speelde. Ook Andrea Pirlo kwam tien minuten na rust in het veld voor Riccardo Montolivo. De spelmaker van AC Milan werd echter goed bespeeld door de Slowaakse aanvoerder Marek Hamšík.

De aanvallende strijdwijze leverde in het begin van de tweede helft een aantal kansen op. Echt gevaarlijk werd het echter niet voor de Slowaakse keeper Jan Mucha. Robert Vittek leek het duel even later in het slot te gooien door de 2-0 binnen te schieten. Italië begon langzaam te beseffen dat uitschakeling dichtbij kwam en verhoogde de druk op het Slowaakse doel. De beloning volgde al snel: Quagliarella's inzet na een mooie combinatie door het midden werd door Di Natale in de rebound binnengeschoten.

Een serieus slotoffensief hing in de lucht en leek tot twee keer toe zelfs te slagen, allereerst nadat Skrtel een bal van Quagliarella op de lijn keerde en vervolgens nogmaals door Quagliarella, wiens goal echter werd afgekeurd wegens buitenspel.De spits van Napoli bracht in de blessuretijd nog een sprankje Italiaanse hoop; op prachtige wijze schoot hij de bal van buiten de zestien over doelman Mucha, 3-2. De Slowaken vertoonden in de slotminuten echter een klassiek staaltje tijdrekken en kwamen verder niet meer in de problemen, op een zwakke inzet van de vrijstaande Pepe na.

 

Print dit nieuws
Geplaatst op donderdag 24 juni 2010
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services