Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Duitsers een ronde verder


 
Duitsland heeft zijn laatste duel in Groep D met 0-1 gewonnen. De wedstrijd in Soccer City werd na een uur spelen opgebroken door Mesut Özil. Het elftal van Joachim Löw verschafte zich met dit resultaat evenals Ghana doorgang naar de achtste finales.Hoewel beide doelmannen in de eerste helft genoeg te doen hadden, bleef het duel in Johannesburg lang in evenwicht. In de eerste helft kregen zowel Ghana als Duitsland grote kansen op de openingstreffer.

Zo vergat André Ayew in de 23ste minuut oog in oog met de Duitse doelman Manuel Neuer af te drukken, stuitte Mesut Özil in kansrijke positie op Neuers collega aan de overzijde Richard Kingson en moest Philipp Lahm een kopbal van Kwadwo Asamoah van de lijn halen. Ghana viel op door het frisse spel, terwijl Duitsland moeite had om een eenvoudige weg naar het Ghanese doel te vinden. De zenuwen binnen de Duitse gelederen speelde hierin absoluut een rol. Scheidsrechter maakte in de eerste elft zijn enige noteringen, door Thomas Müller en André Ayew op de bon te slingeren. Verder was er sprake van een sportief duel.

Na de rust besefte 'Die Mannschaft' dat uitschakeling nog steeds tot de mogelijkheden en werd het gas wat dieper ingetrapt. Özil deed in de zestigste minuut wat de verder onzichtbare spitsen Lukas Podolski en Cacau nalieten en nam de Ghanese goal van 18 meter op de korrel. Zijn schot met links verdween onhoudbaar rechts van keeper Kingson. Ghana reageerde direct, met een grote kopkans van Prince Tagoe als resultaat. Zijn inzet verdween echter naast het doel. Duitsland kreeg gedurende het tweede bedrijf meer controle over het duel. De stand betekende nog steeds zekerheid voor beide partijen, ondanks nieuws uit Nelspruit, waar Australië een eindsprint had ingezet.Ghana leek te beseffen dat deze stand ook voor hen nog altijd gunstig was en hield de boel achterin dicht. Het land aan de Afrikaanse westkust overleeft als enige ploeg van het continent de poulefase en komt in de achtste finales 'Team USA' tegen.

Duitsland kan zich opmaken voor een ouderwetse kraker tegen Engeland.

 

Print dit nieuws
Geplaatst op woensdag 23 juni 2010
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services