Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Engeland naar volgende ronde


 
Engeland heeft zich voor de vierde achtereenvolgende keer gekwalificeerd voor de tweede ronde van het WK. De wereldkampioen van 1966 versloeg Slovenië met 1-0 in Port Elizabeth dankzij een doelpunt van Jermain Defoe.Voor de Slovenen valt het doek omdat in de andere wedstrijd de Verenigde Staten met 1-0 wonnen van Algerije door een treffer van Landon Donovan in de blessuretijd. De Verenigde Staten treffen als groepswinnaar in de achtste finales de nummer twee van poule D; Ghana, Duitsland, Servië of Australië. Engeland kruist met de nummer één van groep D. Fabio Capello kondigde na de doelpuntloze remise tegen Algerije mutaties aan en de bondscoach van Engeland voegde de daad bij het woord. ‘The Three Lions’ voeren opnieuw op een 4-4-2-kompas, maar nu startten Defoe en James Milner in de basis, ten koste van Emile Heskey en Aaron Lennon.

De beginfase in Port Elizabeth ontrolde zich volgens een verwacht scenario. Slovenië nam een afwachtende houding aan en gunde Engeland het balbezit. Net als tegen Algerije lag het tempo bij die ploeg lang te laag en ontbrak het aan ingenieuze oplossingen om tot uitgespeelde mogelijkheden te komen. Na enkele speldenprikken van Slovenië - vooral Valter Bisra zorgde voor gevaar - sloeg Engeland halverwege het eerste bedrijf toe. De treffer was de vrucht van het samenspel van de ‘nieuwelingen’: een voorzet van Milner werd door Defoe achter doelman Samir Handanovic gewerkt. Engeland draaide het aangeslagen Slovenië hierna de duimschroeven aan. De watervlugge Wayne Rooney en Defoe fungeerden als bliksemafleiders voor Frank Lampard en Steven Gerrard, die beiden een behoorlijke kans om zeep hielpen.De zoektocht van Engeland naar een tweede treffer ging na de hervatting onverwijld verder. Kort nadat hij vrij voor Handanovic miste, zag Defoe een doelpunt wegens buitenspel worden afgekeurd. Even later verzuimde John Terry een vrije kopkans te benutten en maakte Rooney het helemaal bont door oog in oog met Handanovic de paal te raken. Naarmate de tweede helft vorderde, nam de suprematie van de ploeg van Capello af. Slovenië kwam onder het Britse juk uit en nadat eerst enkele standaardsituaties al tot onrust leidden in Britse huiskamers, werd doelman James echt in verlegenheid gebracht bij een uitbraak halverwege de tweede helft. Tot drie keer toe mocht een Sloveen in kansrijke positie aanleggen, zonder succes.

Geschrokken van deze mogelijkheid, legde Engeland in de slotfase het accent op de defensie. Slovenië slaagde er niet in een offensief te ontketenen en wachtte gespannen op de uitkomst bij de Verenigde Staten-Algerije. Doordat Amerika bij het scheiden van de markt toesloeg, is het toernooi voor de Slovenen voorbij.

 

Print dit nieuws
Geplaatst op woensdag 23 juni 2010
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services