Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Griekenland vliegt eruit


 
Argentinië en Zuid-Korea hebben zich geplaatst voor de achtste finales van het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika. De ploeg van bondscoach Diego Maradona won met 2-0 van Griekenland en eindigde daardoor met drie zeges op de eerste plaats in groep B.De Grieken, Europees kampioen van 2004, hoorden al snel in de wedstrijd dat Nigeria een voorsprong had genomen tegen Zuid-Korea. Het team van de Duitse bondscoach Otto Rehhagel wist dat een gelijkspel tegen Argentinië in dit geval voldoende zou zijn voor een plek bij de beste zestien in Zuid-Afrika.

Met dit in gedachten speelde Griekenland in de eerste helft bijzonder defensief. Argentinië, met onder andere Gonzalo Higuain en Carlos Tevez op de bank, had bijzonder veel moeite om een bres te slaan in de hechte Griekse defensie. De twee beste kansen waren voor Sergio Agüero. Zijn eerste schot werd vakkundig gepareerd door doelman Alexandros Tzorvas. Bij de tweede doelpoging lag de Griekse verdediger Loukas Vintra in de weg.

In de tweede helft wist Griekenland door de 1-1 tussenstand bij Zuid-Korea tegen Nigeria dat het moest aanvallen. Georgios Samaras (ex-Heerenveen) kreeg na een fout van Martin Demichelis een enorme kans. Zijn schot verdween in tweede instantie echter naast de verkeerde kant van de Griekse paal. Twaalf minuten voor tijd was het Demichelis die zijn eerdere fout goedmaakte en de Griekse hoop op een langer vervolg op het wereldkampioenschap de grond inboorde: 1-0. Invaller Martin Palermo (36 jaar) maakte een minuut voor tijd aan alle onzekerheid een einde, na een goede actie van Lionel Messi.

 

Print dit nieuws
Geplaatst op dinsdag 22 juni 2010
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services