Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Uruquay naar volgende ronde


 
De vooraf verwachte 'salonremise' kwam er dinsdag niet in de wedstrijd tussen Uruguay en Mexico. Ondanks de zege van Uruguay (1-0) bereikten beide landen wel de achtste finales bij het wereldkampioenschap voetbal.Gastland Zuid-Afrika versloeg Frankrijk in de andere wedstrijd in groep A met 2-1. Dat was niet voldoende om Mexico te passeren.

Luis Suarez maakte aan het einde van de eerste helft het enige doelpunt. Het was de eerste WK-treffer voor de spits van Ajax, die in het vorige duel met Zuid-Afrika (3-0) ook al een groot aandeel had in de overwinning.Het is twintig jaar geleden dat Uruguay voor het laatst de achtste finales bij een wereldkampioenschap bereikte. In 1990 gingen de Zuid-Amerikanen er in de tweede ronde uit tegen gastland Italiƫ. In de vier navolgende WK's wist Uruguay alleen in 2002 deelname af te dwingen. De groepsfase was toen direct het eindstation.

Voor Mexico is een plek bij de beste zestien landen van de wereld geen bijzonderheid. Bij de laatste vier WK's slaagden zij er ook in de achtste finales te bereiken. Zowel in 1994, 1998, 2002 als 2006 lukte het de Mexicanen echter niet de tweede ronde te overleven.Dit keer leek de zaak voor de laatste groepswedstrijd tussen Uruguay en Mexico al beslist. Bij een gelijkspel waren beide landen zeker van een plek in de achtste finales. Uruguay had als voordeel dat het met een beter doelsaldo dan Mexico aan de wedstrijd begon: 3-0 om 3-1.

Het elftal van bondscoach Oscar Tabarez zou bij een gelijke stand eerste in de poule blijven en in de volgende ronde titelfavoriet Argentiniƫ, dat naar alle waarschijnlijkheid als eerste eindigt in groep B, ontlopen.Waar bijna iedereen erop rekende dat de twee koplopers het op een akkoord zouden gooien, gebeurde dat niet in Rustenburg. Beide landen speelden op de aanval, zoals ze een dag eerder al beloofden.

Andres Guardado was halverwege de eerste helft dicht bij het openingsdoelpunt. De Mexicaan schoot de bal op de lat. Uruguay deed het in de voorlaatste minuut voor rust beter. Suarez kopte een voorzet goed achter doelman Oscar Perez.

Ook in de tweede helft deden beide landen niet rustig aan. Meerdere treffers bleven echter uit. Naast Uruguay kon Mexico ook juichen, omdat Zuid-Afrika het goede begin tegen Frankrijk geen vervolg kon geven en op 2-1 bleef steken.

 

Print dit nieuws
Geplaatst op dinsdag 22 juni 2010
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services