Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Spanje wint van Honduras


 
Spanje heeft zich gerevancheerd voor de 1-0 nederlaag tegen Zwitserland. De kampioen van Europa liet maandag Honduras kansloos in Johannesburg. David Villa nam de volledige productie voor z’n rekening: 2-0

Spanje liet er geen gras over groeien en zette van meet af aan Honduras met verzorgd positiespel onder druk. Een greep uit de kroniek gemiste kansen in de openingsfase: een zwiepend schot van Villa op de lat, een kopbal van Sergio Ramos en een slappe inzet van Torres na een aanval over veel stations.Net toen de Spaanse storm even ging liggen en Honduras zich zelfs brutaal meldde voor het doel van Iker Casillas, ontbond Villa z’n duivels. Komend vanaf links schudde de topscorer van het EK 2008 Osman Chavez van zich af om knap raak te mikken.

Gretig ging het bevrijde Spanje op zoek naar het tweede doelpunt. Dat het eenrichtingsverkeer - een bokswedstrijd zou zijn afgebroken vanwege de oneerlijke krachtsverhoudingen - in de eerste helft resulteerde in slechts één treffer, mocht vooral Torres zich aanrekenen.

Hielp de spits van Liverpool de royaalste mogelijkheden om zeep, Villa sloeg bijna meteen na de hervatting wel toe; een van richting veranderd schot zeilde langs de Hondurese keeper Noel Valladares. Dat ook de aanwinst van FC Barcelona niet onfeilbaar is, bleek toen hij er na een uur niet in slaagde een strafschop te verzilveren.Na deze tegenvaller ebde de aanvalsdrang van Spanje weg, zonder dat het spelbeeld wezenlijk veranderde. Niet vaak zou Casillas zo weinig om handen hebben gehad. Honduras hield de schade echter beperkt, ook omdat Spanje in de slotfase de teugels liet vieren.

De climax in groep H heeft vrijdag plaats. Spanje treft Chili in Bloemfontein en Honduras neemt het in Pretoria op tegen Zwitserland. Het aanvangstijdstip van beide duels is 20.30 uur.

 

Print dit nieuws
Geplaatst op maandag 21 juni 2010
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services