Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Wat gaat er mis bij Les Blues


 
De chaos in het Franse kamp is compleet. Een overzicht van de perikelen rondom Les Blues.

De Franse coach Raymond Domenech ligt al jaren onder vuur bij de Fransen. Zijn relatie met de spelers is ronduit slecht. Het liep dit WK helemaal uit de hand toen de trainer door de Franse spits Nicolas Anelka werd uitgemaakt voor ‘vuile hoerenzoon’. Deze beschuldiging werd echter al snel door Anelka ontkent.Als reactie op de uitlatingen werd Anelka door de Franse voetbalbond uit de selectie verwijderd. Inmiddels aangekomen in Londen vraagt Patrick Evra zich af wie er lekt naar de pers en er ontstaat op het trainingsveld bijna een buitengewoon schaamloos handgemeen tussen looptrainer en speler. Domenech komt tussenbeide en lijkt de aanvaring te sussen.

Vervolgens is het de selectie die weigert te trainen. In plaats van zich voor te bereiden op de laatste en wellicht beslissende wedstrijd besluit de selectie handtekeningen uit te delen aan supporters. Domenech verrast de massaal toegestroomde pers met het voorlezen van een statement en lijkt de kant van zijn selectie te kiezen. Hij valt de Franse bond openlijk af.Ook vanuit Parijs komen de reacties. Niemand minder dan president Nicolas Sarkozy is ‘not amused’ over de ontstane situatie. Hij roept zijn minister van Sport op de opgelopen ruzies te sussen en het elftal weer op het rechte pad te krijgen. Ook oud speler Zinedine Zidane heeft zich over de wanprestaties uitgelaten.

Inmiddels trainen de Fransen weer, en kunnen ze zich opmaken voor de laatste wedstrijd, en een theoretische kans de achtste finale te halen. Een deel van de selectie heeft zojuist aangegeven de laatste wedstrijd tegen Zuid-Afrika niet te willen spelen.

Credit Agricole heeft de reclamecampagne rond het Franse elftal stopgezet. De Franse pers is medogenloos.

Wordt vervolgd.

 

Print dit nieuws
Geplaatst op maandag 21 juni 2010
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services