Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Chili vs Zwitserland: 1-0


 

Chili heeft ook zijn tweede wedstrijd gewonnen op het WK. De Zuid-Amerikanen waren maandagmiddag in Port Elizabeth te sterk voor Zwitserland: 1-0.

Chili zette maandag een grote stap richting de laatste zestien door Zwitserland in groep H met 1-0 te verslaan.Eerder won het elftal van bondscoach Marcelo Bielsa al met 1-0 van Honduras. Chili heeft in het laatste groepsduel tegen Europees kampioen Spanje genoeg aan een gelijkspel voor deelname aan de volgende ronde. Mogelijk mogen de Chilenen zelfs verliezen.Braziliƫ, dat tot dusverre twee keer won, is als enige Zuid-Amerikaanse land al zeker van de achtste finales. Argentiniƫ heeft eveneens zes punten en mag ook rekenen op een langer verblijf in het toernooi.

Uruguay en Paraguay, de overige twee landen uit Zuid-Amerika die het WK bereikten, staan na twee wedstrijden op vier punten en nemen de eerste plaats in hun groep in. Beide landen hebben in het slotduel genoeg aan een gelijkspel.

Chili kon tegen Zwitserland weer beschikken over Humberto Suazo. De aanvaller ontbrak tegen Honduras wegens een blessure. Suazo speelde in het kwalificatietraject met tien doelpunten een grote rol. Alexander Frei, topscorer aller tijden bij Zwitserland, deed ook vanaf het begin mee. De aanvalsleider maakte vorige week geen deel uit van het Zwitserse team dat Europees kampioen Spanje verraste.

Ook middenvelder Valon Behrami miste het duel tegen de Spanjaarden door een blessure en kon tegen Chili weer starten. Het optreden van Behrami was van korte duur. Na een half uur spelen kreeg hij een rode kaart voor het maken van een slaande beweging.Scheidsrechter Khalil Al Ghamdi uit Saoedi-Arabiƫ liet het daar niet bij. Hij deelde liefst negen gele kaarten uit, waarvan zes aan Chileense spelers. Chili was de betere ploeg, zeker na het wegsturen van Behrami. Pas een kwartier voor tijd viel het doelpunt. Mark Gonzalez scoorde.

Net als tegen Honduras liet het elftal van Bielsa na om vaker te scoren. Dat kan de Chilenen opbreken als uiteindelijk drie landen in groep H op zes punten eindigen. Het doelsaldo is namelijk doorslaggevend. 

Print dit nieuws
Geplaatst op maandag 21 juni 2010
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services