Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Portugal overklast Noord Korea


 
Portugal lijkt zich in groep G net als Braziliƫ te gaan plaatsen voor de laatste zestien. De formatie van Carlos Queiroz won maandagmiddag in Kaapstad met 7-0 van Noord-Korea.
Door dit resultaat staan de Portugezen op vier punten. Op de laatste speelronde kan Ivoorkust nog op gelijke hoogte komen met de Zuid-Europeanen, maar Portugal heeft een veel beter doelsaldo: plus zeven tegenover min twee voor Ivoorkust. Wint Braziliƫ vrijdag met bijvoorbeeld 2-0 van Portugal, dan moet Ivoorkust met minimaal zeven doelpunten verschil Noord-Korea verslaan om de achtste finales te bereiken.De Portugezen waren er in het Green Point Stadion dus alles aan gelegen met een ruim verschil te winnen. Queiroz had zijn elftal ten opzichte van het teleurstellende openingsduel met Ivoorkust (0-0) op vier plaatsen gewijzigd. De aanvallende intenties werden al snel na het beginsignaal uitgedrukt in kansen. Verdediger Ricardo Carvalho kopte na zeven minuten spelen tegen de Koreaanse paal.

Maar ook Noord-Korea liet zich in de gelijkopgaande eerste helft gelden. Aanvoerder Jo Hong Young schoot na een dik kwartier spelen vanaf de rechterflank op de vuisten van doelman Eduardo. Kort daarop probeerde Hak An Yong het eveneens van afstand. De bal verdween een meter naast de verkeerde kant van de paal.

Toen Portugal achterin orde op zaken gesteld had, nam het via Raul Meireles na 29 minuten de leiding. Hij schoof de bal na een knappe steekpass van Tiago, die de geblesseerde Deco vervangt, onder doelman Guk Ri Myong door.In de tweede helft ging het alsnog uitstekend lopen bij de Portugezen. Toen het kwaliteitsverschil eenmaal tot vloeiende aanvallen begon te leiden, was er geen houden meer aan voor de arme Aziaten.

Na een uur spelen stond er al 4-0 op het scorebord. Achtereenvolgens Simao, Hugo Almeida en Tiago bekroonden mooie combinaties met treffers. In de slotfase deden invaller Liedson, de Cristiano Ronaldo en Tiago nog een duit in het zakje.

 

Print dit nieuws
Geplaatst op maandag 21 juni 2010
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services