Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Brazilie langs tam Ivoorkust


 
Na Nederland heeft ook Brazilië zich weten te plaatsen voor de achtste finales van het WK. De ploeg van bondscoach Dinga was in het Soccer City Stadion in Johannesburg ruim te sterk voor Ivoorkust. De vijfvoudig wereldkampioen is door de zege niet meer van een plaats bij de beste zestien af te houden: 3-1.Luis Fabiano was de grote man aan Braziliaanse kant. De aanvaller van Sevilla zette zijn ploeg met de eerste twee trreffers op het goede spoor. Elano, die later het veld moest verlaten met een op het oog zware blessure, maakte het karwij af. Een laat doelpunt van Didier Drogba kon daar geen verandering meer in brengen.

De eerste vijftig minuten viel er weinig te beleven, maar zodra er iets gebeurde was het ook direct raak. Halverwege het eerste bedrijf was daar plotseling een flitsende actie van Luis Fabiano. De spits kreeg de bal in het strafschopgebied aangespeeld, om deze vervolgens hard in de kruising boven de kansloze doelman Barry Copa te schieten. Na de goal gingen de twee ploegen verder met waar ze mee bezig waren. Brazilië liet Ivoorkust het spel maken en probeerde er, zonder succes, met counters uit te komen.In de tweede helft gooide de 'Goddelijke Kanaries' alle schroom van zich af. Vijf minuten na de rust speelde opnieuw Luis Fabiano zich met behulp van de arm knap vrij tussen drie Ivoriaanse verdedigers. Copa had ook in dit geval geen verweer op het goede schot. De beslissing leek gevallen en Brazilië probeerde de score verder uit te bouwen. Dit lukte al snel toen Kaka doorbrak op de linkervleugel. Hij bereikte Elano met een afgemeten pass, waarna deze simpel af kon ronden. Op het moment dat Ivoorkust helemaal zoek gespeeld leek te worden, sloeg de schrik toe bij de Seleção. Cheick Tioté plaatste een forse tackle op het been van Elano. De speler van Galatasaray moest zich vervolgens noodgedwongen laten vervangen door Dani Alves.

Tien minuten voor tijd bracht sterspeler Didier Drogba de spanning enigszins terug in de wedstrijd. De verdediging van Brazilië stond niet op te letten waardoor de spits van Chelsea volledig vrijstaand binnnen kon koppen.Het laatste half uur werd gekenmerkt door enkele pittige overtredingen van Ivoriaanse kant. Het leek dan ook een kwestie van tijd eer één van de Afrikanen het veld uit zou worden gestuurd. Uiteindelijk was het echter Brazilië dat de wedstrijd met tien man uit moest spelen, nadat Kaka binnen enkele minuten twee keer onterecht geel had gekregen van de slecht presterende Franse scheidsrechter Stéphane Lannoy.

 

Print dit nieuws
Geplaatst op zondag 20 juni 2010
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services