Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Italie vs Nieuw Zeeland: 1-1


 
Nieuw-Zeeland heeft voor een enorme stunt gezorgd door Italië op gelijkspel te houden. In Bloemfontein zorgden Shane Smeltz en Vincenzo Iaquinta voor de doelpunten: 1-1.

De Italiaanse bondscoach Marcello Lippi had vooraf gewaarschuwd voor de dode spelmomenten van de lange Nieuw-Zeelanders. Zijn vrees bleek al na zeven minuten gegrond toen Fabio Cannavaro na een vrije trap van Simon Elliot in de fout ging. Hij slaagde er niet in de voorzet weg te werken, waarna Shane Smeltz van dichtbij binnen kon tikken.Italië en Nieuw-Zeeland, die beide hun eerste duel in deze poule gelijkspeelden, maakten er een boeiende eerste helft van. De regerend wereldkampioen trok na de vroege achterstand ten aanval, maar veel grote kansen leverde dit niet op. Al trof Riccardo Montolivo na 26 minuten van grote afstand de paal. Voor de gelijkmaker hadden de Zuid-Europeanen een goedkoop verkregen strafschop nodig Daniele De Rossi werd na 29 minuten licht aan het shirt getrokken door Tommy Smith en ging gretig naar de grond. Vincenzo Iaquinta schoot onberispelijk binnen. Het spelbeeld bleef tot aan de rust eenzijdig. Italië zocht naar openingen en de Nieuw-Zeelanders, die de fysieke duels niet schuwden, beperkten zich tot tegenhouden.

In het tweede part was het wachten op een stormloop van de 'Azzurri'. Het verschil in kwaliteit tussen de vedettes uit de Serie A en de spelers uit de semi-professionele hoogste afdeling van Nieuw-Zeeland leidde echter bepaald niet tot een regen aan Italiaanse kansen. De formatie uit Oceanië bleek prima te kunnen tegenhouden en was zo nu en dan zelfs gevaarlijk aan de andere kant. Zo volleerde Ivan Vicelich, voormalig speler van Roda JC, na een dik uur spelen rakelings naast het doel van Federico Marchetti. Italië slaagde er maar niet in een bres in de sterke defensie van de de 'Kiwi's' te slaan en probeerde het dan maar van afstand. Montolivo en invaller Mauro Camoranesi vonden echter de prima acterende doelman Mark Paston op hun weg.Het Italiaanse gebrek aan creativiteit werd misschien nog het beste gekenmerkt door het feit dat tijdens het slotoffensief van de blauwe formatie, de beste kans voor de Nieuw-Zeelanders was. Chris Wood wurmde zich langs Cannavaro en schoot maar net voorlangs. Dat zou ook een beetje teveel van het goede zijn geweest. Bovendien was ook met de 1-1 eindstand was het Nieuw-Zeelandse sprookje compleet.

 

Print dit nieuws
Geplaatst op zondag 20 juni 2010
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services