Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Paraguay wint van Slowakije


 
Paraguay heeft de eerste plek ingenomen in poule F. De Zuid-Amerikanen wonnen zondagmiddag in Bloemfontein dankzij een sterke eerste helft van Slowakije. Enrique Vera zorgde voor de treffer: 0-2.

De formatie van bondscoach Gerardo Martino heeft door de overwinning prima kansen op het bereiken van de achtste finales.Paraguay speelde op de eerste speelronde in deze poule knap gelijk tegen Italië en staat nu op vier punten. Slowakije blijft op één punt staan, net als Italië en Nieuw-Zeeland, die echter zondagavond nog tegenover elkaar staan.

Er was in het Free State Stadion maar één ploeg die aansprak mocht maken op de zege. De Slowaken begonnen defensief aan de wedstrijd en slaagden er nadat ze op achterstand kwamen niet in dat om te zetten.

Paraguay begon wél met aanvallende intenties aan het duel en stichtte al snel gevaar. Nadat eerst Roque Santa Cruz en Lucas Barrios van afstand al dichtbij de openingstreffer waren , was het Enrique Vera die na 27 minuten de 1-0 op het scorebord bracht.

Hij werd met een slimme steekpass bediend door Barrios en rondde erg fraai af met buitenkant rechts.

In de tweede helft was er minder te beleven. Slowakije miste de creativiteit om een opening te forceren in de hechte Paraguayaanse defensie. Bovendien trokken de Europeanen met te weinig spelers ten aanval om iets klaar te spelen.Het duel bloedde vervolgens enigszins dood, al maakte Paraguay er in de slotfase nog 2-0 van. Cristián Riveros schoot vanaf de rand van het strafschopgebied hard raak.

 

Print dit nieuws
Geplaatst op zondag 20 juni 2010
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services