Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Denemarken langs Kameroen


 

Denemarken heeft er met een 2-1 overwinning op Kameroen niet alleen voor gezorgd dat het team in de race blijft voor een plaats in de achtste finales op het WK. De zege betekende ook dat Nederland zich als eerste bij de beste zestien schaarde. De Afrikanen kunnen een vervolg in het toernooi vergeten.


Net als in het verloren duel met Oranje (0-2) hielpen de Denen de tegenstander in het zadel. Na tien minuten is het Christian Poulsen die de bal zo in de voeten speelde van Pierre Webó. De aanvaller van Real Mallorca bereikte de volledig vrijstaande Eto’o. Deze wist wel raad met dit buitenkansje en liet doelman Thomas Sørensen kansloos. Drie minuten eerder hadden de Denen dé kans op de openingstreffer. Christian Poulsen stuurde de buitenspel staande Rommedahl weg in de diepte. De snelle buitenspeler mocht door van scheidsrechter Jorge Larrionda, maar kreeg de bal niet tussen de palen.

Denemarken leek het spoor na de vroege achterstand even volledig bijster. Kameroen drukte echter niet al te overtuigend door, zodat de Scandinaviërs de tijd kregen om van de schrik te bekomen.

Lange tijd probeerden beide ploegen het zonder succes vooral van afstand. Na ruim een half uur is daar plotseling een lange pass van achteruit van Simon Kjaer. Rommedahl nam de bal goed aan en legde breed op Bendtner waarna de spits van Arsenal de bal simpel binnen wist te glijden.De gelijkmaker betekende het begin van een hectische slotfase van de eerste helft. Eerst waren het de Denen die via Tomasson een levensgrote kans kregen. Nadat de Feyenoorder niet scoorde, mocht Kameroen het, ook zonder succes, proberen via Eto’o en Achille Emana.Ondanks dat het tempo na rust lager lag dan aan het einde van het eerste bedrijf, bleven beide teams voor de winst gaan. Na een uur spelen was het Denemarken dat de leiding nam.Opnieuw was het de uitstekend spelende Rommedahl die doorbrak. De routinier leek de bal voor te gaan geven, maar kapte Jean Makoun uit en schoot met links raak in de verre hoek. In de zeventigste minuut hadden de Denen de wedstrijd in het slot moeten gooien. Voor de zoveelste keer was Rommedahl een plaag voor de Kameroense verdediging. Hij kwam vrij voor de keeper. In plaats van zelf te scoren, legde hij af op Tomasson. Die vond Souleymanou Hamidou op zijn weg. 

Print dit nieuws
Geplaatst op zaterdag 19 juni 2010
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services