Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Australie en Ghana in evenwicht


 

Ghana en Australië zijn zaterdag een 1-1 remise overeengekomen in poule D van het WK. De eindstand was al bij rust bereikt.

Hoewel Australië met één punt laatste blijft in de groep met verder Servië en Duitsland, zal gezien de omstandigheden tevredenheid overheersen bij bondscoach Pim Verbeek. ‘The Socceroos’ speelden ruim een uur in ondertal door een rode kaart van Harry Kewell.


'Operatie eerherstel’, na de 4-0 nederlaag tegen Duitsland, verliep aanvankelijk naar wens voor de formatie van bondscoach Pim Verbeek.

Een sterke openingsfase werd door Brett Holman bekroond met een treffer in de elfde minuut. De allrounder van AZ rondde beheerst af na grabbelwerk van keeper Richard Kingson.

Ghana beschouwde deze tegenvaller als een ‘wake up call’ en pinde de opponent geleidelijk vast op eigen helft. De 25ste minuut was een diabolische voor de grootmacht uit Oceanië.

In de ogen van scheidsrechter Roberto Rosetti keerde Kewell een inzet van Jonathan Mensah met de hand op de doellijn. Een dure redding, want Ghana werd een strafschop toegekend en de dader kreeg de rode kaart voorgehouden, de vierde in evenzoveel wedstrijden in poule D.


Nadat Asamoah Gyan de penalty verzilverde, zette Australië de aanvallende ambities op een laag pitje. Ghana hinkte eerst op twee gedachten en voerde pas na de hervatting de druk op. Door een stroperige opbouw gaf de Australische defensie geen krimp. Er ontstond een gezapig duel met weinig actie voor de doelen.

De entree van Quincy Owusu-Abeyie, die Nederland in 2005 vertegenwoordigde op het WK onder-20, veranderde niets aan het monotone spelbeeld.

De honderdste WK-wedstrijd met een Afrikaans land kabbelde zo voort naar het einde, ofschoon Australië nog een paar keer gevaarlijk counterde en in de persoon van Luke Wilkshire zelfs een behoorlijke kans kreeg. De voormalige speler van FC Twente stuitte op Kingson, die zich daarmee herstelde van z’n blunder bij de 1-0.


In dezelfde poule versloeg Servië vrijdag Duitsland met 1-0. Ghana gaat na twee speelrondes met vier punten aan de leiding, Duitsland en Servië bezitten drie punten en Australië staat op één punt.

Woensdag volgt vanaf 20.30 uur de climax. Ghana treft Duitsland en tegelijkertijd sluit Australië de poulefase af tegen Servië. 

Print dit nieuws
Geplaatst op zaterdag 19 juni 2010
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services