Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

VS verrassend naast Slovenie


 
Amerika heeft een plaats in de achtste finales op het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika weer in eigen handen. De ploeg van bondscoach Bob Bradley stond bij rust met 2-0 achter tegen Sloveniƫ, maar knokte zich knap terug: 2-2.Er had zelfs nog meer ingezeten voor de Verenigde Staten als het doelpunt van Maurice Edu was goedgekeurd. De grensrechter oordeelde, ten onrechte, dat de invaller buitenspel stond bij een vrije trap van Landon Donovan.

Sloveniƫ kwam zo goed weg in een wedstrijd waarbij het kleinste deelnemende land (qua oppervlakte en inwonertal) bijna verzekerd was van een plaats in de achtste finales. De Slovenen, die in de play-offs voor een WK-ticket het Rusland van Guus Hiddink versloeg, nam brutaal een 2-0 voorsprong voor rust.Middenvelder Valter Birsa haalde van twintig meter afstand uit en liet keeper Tim Howard kansloos. Aanvaller Zlatan Ljubijankic bracht zijn ploeg zelfs enkele minuten voor het rustsignaal op 2-0 na een goed uitgevoerde aanval.

Na de rust kwamen de Verenigde Staten furieus uit de startblokken en profiteerde Donovan van een Sloveense fout. Michael Bradley (ex-Heerenveen) bezorgde Amerika alsnog een punt.

 

Print dit nieuws
Geplaatst op vrijdag 18 juni 2010
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services