Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Servie verslaat Duitsland


 
Duitsland heeft het tweede groepsduel met Servië verloren. Miroslav Klose zag al na een half uur spelen zijn tweede gele kaart. Milan Jovanovic schoot zijn land vervolgens snel op voorsprong: 0-1.

De tegen Australië nog scorende Miroslav Klose werd al na 36 minuten van het veld gestuurd. De Duitse spits ontving twee gele kaarten voor identieke overtredingen op het middenveld. Klose tikte zijn tegenstander in beide gevallen van achter aan.Niet veel later opende Milan Jovanovic de score voor de Serviërs. De aanvallende middenvelder die volgend seizoen voor Liverpool speelt, kon geheel vrijstaand van dichtbij raakschieten.Vlak voor rust kreeg Duitsland een grote kans via Kadira, maar de lat bracht redding voor Serviërs, die met een voorsprong de rust ingingen.

De eerste helft werd sowieso op het scherp van de snede gespeeld. Arbiter Alberto Undiano deelde naast de kaarten voor Klose nog vijf gele kaarten uit.

In de tweede helft koos Duitsland, spelend zonder echte spits, vol voor de aanval. Het leverde al snel een kans op voor Lukas Podolski die voorlangs schoot.

Na een uur spelen leek de Servische verdediger Nemanja Vidic even de weg kwijt. De speler van Manchester United dook met zijn hand naar de bal en kreeg een strafschop tegen. De aanvoerder kwam weg met slechts een gele kaart. Podolski nam plaats achter de bal, maar schoot deze tegen oud-Vitesse-doelman Vladimir Stojkovic op.Tegen Ghana was het Serviër Zdravko Kuzmanovic die met een soortgelijke handsbal een strafschop veroorzaakte. Toen betekende het een 1-0 nederlaag.

Na de gemiste strafschop leek het geloof weg bij de Duitsers en kregen de Serviërs een aantal grote kansen. De paal en de lat stonden echter een grotere voorsprong in de weg.

Door de zege komt Servië op drie punten, net zoveel als Duitsland. 

Print dit nieuws
Geplaatst op vrijdag 18 juni 2010
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services