Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Frankrijk kansloos ten onder


 
Frankrijk dreigt al na de eerste ronde het WK te moeten verlaten. De vice-wereldkampioen verloor donderdag in een koud Polokwane van Mexico en heeft kwalificatie voor de achtste finales niet meer in eigen hand: 0-2.Mexico en Uruguay gaan nu na twee duels in poule A met vier punten aan de leiding. Frankrijk en Zuid-Afrika delen de laatste plaats met één punt. Als Uruguay en Mexico maandag een remise overeenkomen, zijn beide landen zeker van de laatste zestien.

Frankrijk koesterde in de beginfase het balbezit, doch de gevaarlijke situaties ontstonden voor het doel van de Franse keeper Hugo Lloris.

Mexico, met de eredivisiespelers Hector Moreno (AZ), Carlos Salcido en Francisco Rodriguez (beiden PSV), trachtte via snel combinatiespel en veel beweging op de vleugels de Franse defensie schrik aan te jagen. Carlos Vela en Giovani dos Santos stichtten veel gevaar, maar Salcido kreeg de grootste kans. Na een fraaie individuele actie op de linkerflank produceerde hij een matig schot.

Naarmate de eerste helft vorderde kreeg Frankrijk meer grip op het middenveld. Franck Ribéry en Florent Malouda, terug in de basis, slaagden er evenwel niet in om Nicolas Anelka in stelling te brengen. Door het trage positiespel en de voorspelbare aanvalspatronen van ‘Les Bleus’ hoefde de Mexicaanse doelverdediger Oscar Pérez amper in actie te komen.Het spelbeeld onderging geen verandering na de hervatting. Het creatief armoedige Frankrijk probeerde het meermaals met afstandsschoten, Mexico leunde achterover in de hoop op een uitbraak. Die kwam er na 64 minuten. Met een steekbal vond Marquez invaller Javier Hernández, die in buitenspelpositie leek te staan. Volledig vrijstaand passeerde hij koeltjes Lloris.

Een adequaat antwoord van Frankrijk bleef uit. Bondscoach Raymond Domenech gooide al zijn troefkaarten op tafel, maar ook de invallers André-Pierre Gignac, Thierry Henry en Mathieu Valbuena forceerden geen opening.

Elf minuten voor tijd deelde Mexico de genadeklap uit. Routinier Cuauhtemoc Blanco verzilverde een strafschop na een overtreding van Eric Abidal op Pablo Barrera. Mexico hield eenvoudig stand en lijkt voor de vijfde keer in successie de poulefase op het WK te overleven.De laatste duels in groep A, Frankrijk-Zuid-Afrika en Mexico-Uruguay, worden maandag gelijktijdig afgewerkt, vanaf 16.00 uur. De nummer één en twee kwalificeren zich voor de achtste finales. Eindigen landen met hetzelfde puntentotaal, dan geeft het doelsaldo de doorslag.

 

Print dit nieuws
Geplaatst op donderdag 17 juni 2010
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services