Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Evert Ten Napel zwaait WK uit


 
Griekenland-Nigeria wordt donderdagmiddag 17 juni 2010 de laatste wedstrijd waarbij voetbalcommentator Evert ten Napel (66) achter de microfoon zit voor de NOS.Eigenlijk nam Ten Napel al eerder afscheid van de omroep, en wel toen hij vorig jaar de pensioengerechtigde leeftijd bereikte.Toch zochten hij en de NOS elkaar weer op en verzorgde de geboren Drent op freelancebasis commentaren, zo ook op het WK voetbal in Zuid-Afrika.

Ten Napel begon zijn lange carrière bij het WK Voetbal in Argentinië. Samen met Eddy Poelmann deed hij het commentaar bij de finale. In 1982 kwam hij in dienst van de NOS. Naar eigen zeggen is de in Klazienaveen geboren Ten Napel 'een commentator van het volk'. Het WK in Zuid-Afrika is zijn zestiende en tevens laatste eindronde.

Donderdag rond de klok van zessen klinkt zijn laatste fluitsignaal. Al weet je het met Ten Napel nooit helemaal zeker. Volgens een woordvoerder van de NOS heeft de sportjournalist nog een verzoek in beraad om toch nog een jaartje naar de Nederlandse voetbalvelden te gaan (ANP).

VO heeft op 25 februari 2008 een exclusief interview gehouden met Evert ten Napel (zie foto). Voor het exclusieve interview klik hier.

 

Print dit nieuws
Geplaatst op donderdag 17 juni 2010
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services