Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Zwitserland verslaat Spanje


 
Zwitserland heeft woensdag in het Moses Mabhida Stadion voor de grootste verrassing tot nu toe gezorgd door Europees kampioen Spanje te verslaan. Gelson Fernandes maakte het enige doelpunt: 0-1.

Spanje is aan het WK begonnen als één van de topfavorieten voor de eindzege in Zuid-Afrika. Zwitserland, verzwakt door de absentie van Alexander Frei en Valon Behrami, speelde hier goed op in.Met een hecht blok stelde het de Spanjaarden geen keuze, en verplichtte het de tegenstander over de flanken te spelen. Het team van coach Vicente del Bosque wist de Zwitserse muur niet te slechten.

Philippe Senderos was een plaaggeest voor Spanje. De centrale verdediger stond in het eerste half uur menig aanval in de weg. Door een uiterst ongelukkig moment –Senderos maakte een sliding op een ploeggenoot- blesseerde hij zichzelf en verliet na 34 minuten het veld.

Spanje kreeg een aantal goede mogelijkheden voor rust. De grootste was voor Gerard Piqué. De verdediger van Barcelona werd door teamgenoot Andrés Iniesta knap vrijgespeeld, kapte zijn tegenstander uit maar kwam door heldhaftig uitkomen van doelman Diego Benaglio niet tot scoren.

Zeven minuten in de tweede helft sloeg het noodlot toe voor Spanje. Een lange bal vanuit de Zwitserse defensie werd verlengd door een Spaans hoofd. Eren Derdiyok had de vrije doortocht en stuitte op doelman Iker Casillas. Via het lichaam van Piqué kwam de bal alsnog voor de voeten van een Zwitser; Gelson Fernandes tikte binnen en bracht zo de underdog op een 0-1 voorsprong.Waar Senderos in de eerste helft de Spanjaarden het scoren wist te beletten, was het na rust voornamelijk doelman Benaglio die met alles wat hij in zich had de Spanjaarden van scoren af hield.

De verdediging van Zwitserland bleek ook in de tweede helft rotsvast, maar kon niet voorkomen dat achtereenvolgens David Silva, Xabi Alonso en de invallers Fernando Torres en Jesus Navas de gelijkmaker op de schoen hadden. De ploeg van Del Bosque kwam echter slagvaardigheid te kort.

Ruim een kwartier voor tijd was Zwitserland erg dichtbij de 0-2. Derdiyok tructe zich langs enkele tegenstanders en schoot de bal langs Casillas tegen de paal.Spanje bleef overheersen, maar de Zwisterse uitvallen waren zeer gevaarlijk. De ploeg van Ottmar Hitzfeld bleef overeind en kon zich geen betere toernooistart wensen in Groep H, waar eerder op de dag Chili met dezelfde cijfers won van Honduras.

 

Print dit nieuws
Geplaatst op woensdag 16 juni 2010
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services