Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Honduras - Chili: 1-1


 
Honduras en Chili hebben woensdag in het Mbombela Stadion in Nelspruit hun eerste wedstrijd in Groep H gespeeld. De Chilenen wonnen het harde duel door een doelpunt van Jean Beausejour: 0-1.

Het gemis van de aanvalsleiders bij beide landen deed zich aanvankelijk voelen. Chili leunde in de kwalificatieperiode op de doelpunten (10) van Humberto Suazo. De aanvaller van Real Zaragoza is geblesseerd aan de hamstring en wist de start van het duel met Honduras net niet te halen.Bij de tegenstander zorgt naamgenoot David Suazo doorgaans voor de goals, maar ook hij zit op de bank met een dijbeenblessure.

De Chilenen waren voor rust de betere ploeg, met Alexis Sánchez als uitblinker. De flankspeler van Udinese was zowel op rechts als aan de linkerkant gevaarlijk.

Doelman Noel Valladares van Honduras wist de zwabberende Jabulani lange tijd uit zijn doel te houden, maar na 34 minuten voetballen brak Jean Beausejour de wedstrijd open. De Chileen scoorde op fortuinlijke wijze, na een voorzet van rechtsback Mauricio Isla: 0-1. In die fase probeerden diverse Chilenen zich te onderscheiden met technische hoogstandjes.

Honduras, dat zich met de hakken over de sloot wist te kwalificeren voor het WK, beperkte zich voor de onderbreking vooral tot verdedigen.

Na de hervatting ging Sánchez verder waar hij aan begonnen was. Constant dreigen en alle ballen opeisen. De Hondurezen hadden armen en benen nodig om de 21-jarige aanvaller tegen te houden. Na een uur spelen liet hij zien waarom hij in zijn geboorteland ‘Het wonderkind’ wordt genoemd.Met een slalom door de vijandelijke defensie passeerde hij een groot aantal tegenstanders, maar drukte hij net niet secuur genoeg af, waardoor de bal naast het doel terecht kwam.
Drie minuten later kreeg Waldo Ponce een enorme mogelijnlijk om de 0-2 te maken. De verdediger zag zijn kopbal, van een meter afstand, uit het doel gebokst door keeper Valladares.

Ondanks een klein offensief van Honduras kwam de zege voor Chili geen moment meer in gevaar. Honduras en Chili zijn groepsgenoten van Spanje en Zwitserland. Die treffen elkaar later op de dag.

 

Print dit nieuws
Geplaatst op woensdag 16 juni 2010
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services