Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Ivoorkust en Portugal in evenwicht


 
Portugal en Ivoorkust hebben een punt overgehouden aan hun onderlinge duel in Groep G. In het Nelson Mandela Bay Stadion kwamen beide ploegen niet tot scoren: 0-0.

De wedstrijd in de poule waarin ook Brazilië en Noord-Korea uitkomen, gold als een partij tussen twee outsiders voor de wereldtitel.Bij Ivoorkust startte sterspeler Didier Drogba op de reservebank. Hij was nog niet voldoende hersteld van zijn armblessure om negentig minuten te kunnen spelen. Bij Portugal stond Cristiano Ronaldo vanzelfsprekend wel opgesteld. De topaanvaller van Real Madrid gaf na tien minuten zijn visitekaartje af door de bal van grote afstand tegen de paal te schieten. In de boeiende eerste helft lag het tempo hoog. Ivoorkust, waar oud-Feyenoorder Salomon Kalou en Twente-speler Cheikh Tioté aan de aftrap stonden, liet zich ook zien.

De Afrikanen zaten er kort op en waren zeker niet de mindere. Al in de openingsfase werd Ronaldo door enkele pittige tackles duidelijk gemaakt dat zijn dribbels niet op prijs werden gesteld. Na zeven minuten ging Didier Zokora al op de bon nadat hij Ronaldo met een harde tackle afstopte. Even later kregen Ronaldo en de Ivoriaan Guy Demel geel na een opstootje en ontsnapte de Portugees Pedro Mendes aan een straf toen hij onder de ogen van de Uruguayaanse scheidsrechter Jorge Larrionda fors doorging op de enkel van Siaka Tiene.Toch viel er ook voetballend het nodige te beleven, al bleef de goede eindpass telkens achterwege. In de tweede helft daalde het spelpeil wat en kwam Ronaldo maar weinig in het verhaal voor. Voor Ivoorkust was het wachten op een invalbeurt van vedette Drogba. Na 65 minuten was het zo ver en ging het Afrikaanse publiek op de banken.

Met name de Portugezen hielden uit angst voor een nederlaag veel mensen achter de bal, waardoor de slotfase voor Ivoorkust was. Drogba kon echter nog niet van waarde zijn, al wist hij in de laatste minuut van de officiële speeltijd nog bijna een steekpass binnen te glijden.


 

Print dit nieuws
Geplaatst op dinsdag 15 juni 2010
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services