Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Slovenie wint van Algerije


 
Slovenië heeft voor het eerst in de historie een wedstrijd gewonnen op een WK. De ploeg van bondscoach Matjaz Kek was in hun eerste wedstrijd in Groep B in het het Peter Mokaba Stadion in Polokwane te sterk voor tien Algerijnen: 0-1Aanvoerder Robert Koren zorgde tien minuten voor tijd voor de beslissing in het slechte duel. De Algerijnse doelman Fawzi Chaouchi dook na een houdbaar schot plots over de bal heen en mocht zich de goal dan ook zwaar aanrekenen .

Lange tijd leek het duel af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel. Beide ploegen creëerden vrijwel de gehele wedstrijd geen enkele uitgespeelde kans en werden alleen gevaarlijk uit dode spelsituaties of persoonlijke fouten van de tegenstander.

In de eerste helft was het de Algerijn Rafik Halliche die de meest uitgelezen mogelijkheid kreeg. Zijn kopbal uit een corner ging echter rakelings naast het doel van keeper Samir Handanovic.

Na rust werd het positiespel van beide ploegen zo mogelijk nog slechter. De mogelijkheid die Karim Ziani halverwege de tweede helft kreeg om Algerije op voorsprong te zetten, was daar een goed voorbeeld van.

De Sloveense verdediger Marko Suler kreeg de bal in de voeten gespeeld door zijn eigen doelman, maar lette totaal niet op de uit zijn rug gekomen Ziani. De middenvelder wist het buitenkansje echter niet te benutten.

Ruim een kwartier voor tijd werd de wedstrijd op zijn kop gezet toen de Algerijnse invaller Abdelkader Ghezzal opzichtig hands maakte. Voor scheidsrechter Carlos Batres uit Guatamala voldoende om de aanvaller zijn tweede gele kaart te geven.

Ondanks het nummerieke overtal wist Slovenië geen overwicht te creëren. Chaouchi hielp de Oost-Europeanen tien minuten voor tijd op weg door over het schot van Koren heen te duiken.In de resterende tijd kwam de zege niet meer in gevaar voor de ploeg die in de kwalificaties verrassend te sterk was voor het Rusland van toenmalig bondscoach Guus Hiddink.

Slovenië gaat door de zege met drie punten aan de leiding in de poule. Groepsgenoten Engeland en de Verenigde Staten lijken, gezien het niveau van het duel echter nog voldoende kansen te hebben op het bereiken van de achtste finales.

 

Print dit nieuws
Geplaatst op zondag 13 juni 2010
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services