Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Engeland vs Verenigde Staten: 1-1


 
Engeland en Amerika hebben het eerste duel in Groep C gelijkgespeeld. Het duel in het Royal Bafokeng Stadium in Rustenburg werd beslist door de doelmannen, die allebei één treffer incasseerden, 1-1.Gerrard opende al in de vierde minuut de score op aangeven van Emile Heskey. De Engelse aanvoerder profiteerde optimaal van een zwak moment in de Amerikaanse defensie en prikte de bal met buitenkant rechts langs doelman Tim Howard.De Amerikanen waren echter niet uit het veld geslagen en creëerden al in de beginfase een aantal kansen. Keeper Robert Green, die de strijd met David James om het Engelse doel in zijn voordeel had beslecht, werd daarbij geen enkele keer echt op de proef gesteld.

James Milner werd door de Engelse bondscoach Fabio Capello al na een half uur naar de kant gehaald. De middenvelder van Aston Villa met geel op zak werd vervangen door Shaun Wright-Phillips, die met zijn aanvallende kwaliteiten voor wat meer druk op de Amerikaanse goal moet zorgen.

Robert Green toonde op slag van rust aan dat ook hij geen zekerheid is op de Engelse goal. De West Ham-goalie ging opzichtig de mist in na een simpel schot van Clint Dempsey: 1-1 (video). Zijn collega aan de overkant bracht even later redding op een kans van Wayne Rooney.In de 51ste minuut kon Emile Heskey alleen op de Amerikaanse goal af. De veteraan schoot echter recht op Howard. Amerika werd daarmee weer wakker geschud hield vervolgens vooral Rooney knap ver weg van het doel.

Halverwege de tweede helft kreeg Jozy Altidore de kans om de Amerikanen op voorsprong te zetten. De paal en de zich herpakkende Green stonden zijn tiende interland-goal in de weg. De fanatieke ploeg van de Verenigde Staten toonde aan dat het zwak spelende Engeland op zijn tellen moest passen.De ploeg van Fabio Capello kreege vervolgens zelf verschillende kansen, onder anderen van Wright-Phillips, die van dichtbij op de vuisten van de uitblinkende Howard schoot.

De Italiaanse trainer bracht tien minuten voor tijd Peter Crouch in voor wat meer vuurwerk in de lucht. De twee meter lange spits en 4 minuten extra tijd brachten de Engelsen echter niet meer de gewenste zege.

Inmiddels is in Engeland al onvrede onstaan over het ontstane keepersprobleem. In het Engelse tabloid The Sun werd al het idee geopperd om de Britse koningin Elizabeth Van der Sar het Engelse paspoort aan te bieden. Of onze oud doelman belangstelling heeft valt te betwijfelen. Zeker is dat de Engelsen kranten morgen de vloer zullen aanvegen met Robert Green. De internetedities zijn vast begonnen.

 

Print dit nieuws
Geplaatst op zaterdag 12 juni 2010
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services